L’escultor santjustenc Jaume Plensa debutarà com a director d’escena

Imprimeix

Ho farà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb l’òpera “Mcbeth” el pròxim 16 de febrer

El pròxim 16 de febrer serà una data molt especial per Jaume Plensa. L’escultor, que resideix a Sant Just Desvern, s’estrenarà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona com a director d’escena. Ho farà amb l’òpera “Mcbeth” de Shakespeare sota la direcció de Josep Pons. Un vell desig de l’artista des de fa tres dècades. La coneguda òpera de Verdi tindrà el seu segell estètic i ritual: “És una de les reflexions més profundes i interessants sobre dualitat entre cos i ànima, entre abstracció i matèria.”

maqueta macbeth plensa 04

maqueta macbeth plensa 03

A més, considera que “és una de les peces més mentals de Shakespeare, perquè tots hem estat alguna vegada Macbeth, lady Macbeth i altres personatges de l'obra”, que va dirigida “al sentit més profund de l'ésser humà” i afegeix que “he volgut fer una òpera completament mental, veure en cada escena moments que són com nosaltres, tots hem estat alguna vegada personatges de la peça.”

A través del vestuari, amb la majoria de vestits fora de la seva època, Plensa pretén acostar a l'espectador una visió més espiritual de l'obra, plasmant de la millor manera possible el viatge a través de l'imaginari característic de l'escultor. “Em fa molta il·lusió perquè és la meva ciutat, i és com si tanquès un cercle després de fer-ho en altres ciutats”, explica.

Redacció / Fotos: Liceo