Amical Wikimedia nomena Josep Nogué membre d'honor

Imprimeix

Per la trajectòria “constant, atenta i desinteressada” del cornellanenc dins l'entitat

Amical Wikimedia, l'associació independent de voluntaris en pro de la llengua catalana i el coneixement lliure a través de la promoció de la Viquipèdia, ha nomenat Josep Nogué i Felip com a membre d'honor en reconeixement a la seva trajectòria a l'entitat. Aquesta distinció se li ha atorgat, no només com a soci fundacional i per haver assumit la tresoreria des de la creació de l'associació, el 2009, i fins al 2016, sinó també per la seva contribució a les successives juntes, de manera constant, atenta i desinteressada.

Josep Nogué Amical Wikimedia

L'entitat, en la seva Assemblea General del 2022 celebrada a Amposta, n'acceptà la proposta de nomenament. Nogué i Felip va ser una peça clau en totes aquelles juntes en què l'entitat va rebre distincions tan destacades com el Premi Nacional de Cultura del 2014 o el reconeixement com a entitat legítima del moviment internacional Wikimedia. Després de cinc anys de lluita institucional perquè l'entitat fos acceptada com a legítima, n'esdevingué la primera filial del món centrada en la promoció d'una llengua (el català) i no circumscrita a un estat.

Perfil

Josep Nogué i Felip (Igualada, 1946) ha participat en diverses entitats socials, sindicals, veïnals, municipalistes i polítiques. A Cornellà de Llobregat, on viu des del 1972, fou part de la candidatura del PSUC i tinent d'alcalde d'Hisenda entre el 1979 i el 1985, i de Governació fins al 1987. Llicenciat en Ciències Econòmiques, treballà després durant diverses dècades a Caixa Catalunya i també ha col·laborat en l'empresa d'observatori econòmic Eixos.

Redacció / Fotos: Arxiu