Perico Pastor exposa 300 dibuixos sobre la Bíblia a Sant Joan Despí

Imprimeix

Ha il·lustrat escenes, personatges i paisatges de l'Antic Testament i del Nou Testament després d'una lectura íntegra dels textos que componen un dels llibres més influents en la història de la humanitat

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull fins al pròxim 19 de febrer l'exposició 'Una passejada per la Bíblia', de l’il·lustrador lleidatà Perico Pastor. Una mostra de prop de 300 dibuixos sobre diferents episodis de la Bíblia. Es tracta d'una selecció dels més de 1.000 dibuixos que va fer l'artista per a la versió il·lustrada de la Bíblia que Enciclopèdia Catalana va publicar el 2007.

perico 1

“Il·lustrar la Bíblia ha estat l'aventura més gran i enriquidora de tota la meva vida d'il·lustrador. En van sortir més de mil dibuixos. M’agradaria que aquesta selecció d’uns tres-cents, triats entre els més importants, esdevingués una passejada que es recorri amb interès donada la familiaritat que tenim amb el 'Llibre'”, explica.

perico 2

Pastor va il·lustrar escenes, personatges i paisatges de l'Antic Testament i del Nou Testament després d'una lectura íntegra dels textos que componen un dels llibres més influents en la història de la humanitat. Les il·lustracions, en blanc-i-negre i en color, es presenten agrupades en diferents quadres, complementades amb frases extretes de la Bíblia. S'hi poden veure personatges bíblics com Abraham, David, Maria, Jesús, Moisès o Rut i passatges com la crucifixió, l'adoració dels savis, l'assassinat de Caïm a mans d'Abel o l'escala de Jacob, recreats a partir de la imaginació de l'artista. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí