Tanca el 18è Festival elPetit amb la participació de Viladecans

Imprimeix

Amb gairebé un 100% d’ocupació, vuitanta funcions i disset tallers en vint-i-sis espais repartits en onze ciutats del territori

El Festival elPetit 2022, que va tenir lloc del 12 al 27 de novembre, tanca amb una valoració molt positiva. Aquest any, el Festival ha arribat a la seva majoria d'edat amb una divuitena edició que ha assolit gairebé el 100% d'ocupació a les més de 80 funcions i 17 tallers programats. Aquest any, elPetit ha continuat creixent, expandint la seva activitat per 11 ciutats del territorio -entre les quals Viladecans- i a més de 25 espais diferents, consolidant-se així com un dels festivals de referència d'arts per a la primera infància.

342589c88f755d7eca4a99a06cd8250b201d1dab

El municipi baixllobregatí va acollir dues companyies amb Inspira Teatre i els seus espectacles Som Natura i Sotobosc, i els holandesos Dadodans, amb l’espectacle KLeuR+.

sotabosc portada

L'equip d’elPetit tanca aquesta edició reafirmant l'eslògan d'aquest any 'L'Art ens alimenta i ens fa créixer' i reivindicant el Festival com un espai generador d'encontres artístics de qualitat, contemporanis, que aposten per nous llenguatges i el talent emergent, una proposta cultural transversal i única al territori. Eulàlia Ribera i Isabel Urpí, codirectores del Festival, asseguren que "elPetit ens demostra, una vegada més que, per a fer front als reptes contemporanis que ens planteja la infància és molt important treballar la imaginació, el judici crític i la construcció de possibilitats a través del llenguatge artístic. Creiem que coordinar centres d'art, centres educatius, centres de salut i serveis socials és la via per a poder fer front a la situació d'emergència que viuen els nostres joves. Cal una escolta activa de les necessitats dels infants, durant l'etapa de 0 a 5 anys, que és quan es construeixen les estructures bàsiques de la seva subjectivitat a través d'aquest vincle familiar i social.” 

sota

També a Brians-2

El Festival ha tingut una molt bona acollida per part del públic. Després de dues edicions atípiques a causa de la pandèmia, s'ha pogut recuperar la normalitat amb formats presencials. Ha destacat el paper actiu del públic a través de les propostes immersives i els tallers. L'activitat als centres penitenciaris també s'ha consolidat a través de la realització de tallers i l'oportunitat dels interns i internes de gaudir experiències artístiques en família i també a través del projecte Spoon, un espai de joc construït en col·laboració amb interns de Brians 2 i internes de Wad-Ras que les famílies del Festival han pogut gaudir abans i després de les funcions en algunes de les seus d’elPetit.

FiqBhbOWIAIFNKZ

El VII Encontre Internacional d'Arts per a la (primera) infància ha comptat amb 120 professionals acreditats dels sectors de la cultura, l'educació i la salut de 18 nacionalitats diferents. Unes jornades que se celebren cada any en el marc del Festival per a teixir complicitats entre professionals que ajudin a reivindicar les Arts per a la primera infància i a construir una mirada àmplia sobre l'estat actual i els diferents reptes de futur que cal abordar. Aquest any, s'ha volgut fer un pas endavant cap a la transversalitat a través d'una aposta clara en continguts que contribueixin a traspassar les fronteres entre cultura, educació, salut i acció social.

Redacció / Fotos: Arxiu