L’Ateneu d’Esparreguera reobre aquest divendres

Imprimeix

S’han programat diferents activitats culturals obertes a tota la ciutadania durant el cap de setmana

Les obres de reforma i adequació de l’Ateneu d’Esparreguera per adaptar-lo a noves exigències d’usos i normatives ja han finalitzat. La seva inauguració tindrà lloc divendres 18 de novembre a les nou del vespre amb un acte oficial que comptarà amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el primer tinent d’alcalde, Juan Jurado, i al qual s’han convidat també tots els regidors i regidores del consistori.

Rivas, ha afirmat que “eren unes obres més que necessàries i reivindicades, tant la part estètica de rehabilitació de la façana i l’interior de l’edifici, com les millores que s’han fet a nivell estructural i sobretot l’adequació dels banys”. L’Ajuntament ha programat aquest divendres i diumenge un seguit d’activitats culturals, que inclouen un espectacle de circ per a públic familiar, un concert amb la Banda de Música d’Esparreguera i ball per a la gent gran.

Divendres 18 de novembre

21 h Inauguració oficial de la reforma de l'Ateneu

21.15 h Arriba! Circ i humor a càrrec de José Luis Redondo

Diumenge 20 de novembre

17 h Cafè concert amb la Banda de Música d'Esparreguera

18.30 h Ball amb el Duo Cabana

Actuacions

El projecte d’obres de reforma de l’Ateneu, situat a l’avinguda de Francesc Macià número 26 i inclòs a l’inventari de patrimoni arquitectònic amb la categoria de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), ha constat de tres blocs diferenciats.

Han comportat la rehabilitació de les dues façanes de l’edifici, la reforma i ampliació dels lavabos, l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, treballs de reparació i millora de l’estanqueïtat de l’edifici, la rehabilitació de la sala annexa a la llotja i també d’alguns punts de la coberta. També han inclòs el projecte de les instal·lacions tèrmiques i de climatització, d’acord amb la normativa aplicable, i el projecte de la instal·lació elèctrica per a l’obtenció de l’acta favorable de la inspecció periòdica obligatòria. Els treballs han anat a càrrec de l’empresa B28 Construccions SL, a la qual s’havien adjudicat les obres per un import de 297.520 euros, iva inclòs.

Redacció / Foto: Aj. Esparreguera