La sesrovirenca Rosalía guanya quatre premis Latin Grammy 2022

Imprimeix

La cantant va aconseguir els guardons al Millor Àlbum de l'Any, Millor Àlbum de Música Alternativa, Millor Enginyeria de Gravació i Millor Disseny

Rosalía ha fet bons els pronòstics i ha aconseguit guanyar quatre Latins Grammy, dels set als quals estava nominada. El més important, el de Millor Àlbum de l'Any per Motomami. Cal recordar que ja va guanyar el 2019 en aquesta categoria per El Mal Querer. El disc també li ha reportat els premis de Millor Àlbum de Música Alternativa, Millor Enginyeria de gravació i Millor Disseny. De fet, Rosalía va ser nominada en nou categories, essent la dona amb més categories de l’edició d’aquest any.

Captura de pantalla 2022 11 18 a las 7.50.40

A l'experimentació i llibertat creatives de l’artista només se li ha resistit el guardó a millor gravació de l'any i millor cançó per "Hentai", que ha anat a mans de Jorge Drexler -gran guanyador de la nit amb set premis-- juntament amb C. Tangana per "Tocarte". Rosalia tampoc ha pogut recollir el premi a millor cançó alternativa, millor vídeo musical curt per 'Hentai' i millor vídeo musical versió llarga per "Motomami TikTok".

"Aquest és el disc que més he hagut de barallar per a poder fer. Va ser dur perquè em va prendre tres anys fer-ho, però vaig tirar cap endavant", va dir emocionada l'artista espanyola des de l'escenari del Michelob ULTRA Sorra, a Las Vegas, on s’ha celebrat la vint-i-tresena edició. Ja a la sala de premsa, la sesrovirenca va explicar que “la meva felicitat és compartir aquest moment amb els meus éssers estimats" i va afegir que aquest projecte musical va ser fruit d’"una gran transformació. El canvi comporta moviment i avançar.”

rosalia latin grammy 2022

Captura de pantalla 2022 11 18 a las 8.00.18

La baixllobregatina va pujar a l'escenari per a interpretar tres dels temes que enguany li han donat grans alegries i multitud de premis i reproduccions. Va començar amb la intimista "Hentai", per a després fer ballar al pati de butaques amb "La fama" i "Despechá".

Redacció / Fotos: RTVE-Yahoo