Es presenta el 41è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Imprimeix

El certamen se celebrarà del 4 al 13 de novembre i hi ha programat cent quaranta pel·lícules en una edició on es retrà homenatge als musicals de terror

Al voltant de la nit de Halloween arriben una de les grans cites del cinema de terror, el 41è TerrorMolins, del 4 al 13 de novembre a Molins de Rei, amb projeccions en línia - plataforma Filmin- des d'aquest dijous 27 d'octubre. Un festival que té el suport de la Diputació de Barcelona.

20221026123737 4P9A3942

"Mad Heidi", una adaptació en clau de comèdia violenta del popular personatge dels dibuixos infantils, inaugura la present edició en la qual es programen produccions d'arreu del món fins ara poc distribuïdes provinents del Senegal, Mèxic, Iran, Filipines, Indonèsia i Luxemburg. D’entre tots els seleccionats, de més de trenta nacionalitats, fins a seixanta films són estrenes catalanes, espanyoles, europees o mundials.

La principal secció a concurs engloba diversos cineastes debutants i s'endinsa en el body horror i el terror psicològic, mentre que les propostes més extremes es reserven per a la secció Bloody Madness i les més extravagants a la secció True Survivor al Teatre Foment. 

FfxGbQ6XEAACuFO

Enguany s’ha programat cent quaranta títols -entre llargs i curts-, en una edició que retrà homenatge als musicals de terror amb títols com "The Rocky Horror Picture Show" i "La botiga dels horrors" i l'exposició de dibuixos "Terror: The Musical".

El premi honorífic d’aquesta edició serà per a Joan Valent, compositor, director d’orquestra i músic mallorquí que ha treballat amb cineastes com Álex de la Iglesia, Antonio Chavarrías, Agustí Villaronga, Sigfrid Monleón o Alejandro González Iñárritu. És l'actual director del Festival de Música de Pollença i és autor de l'Himne oficial del Govern de les Illes Balears. Entre la seva filmografia destaquen les partitures d’El bar, El Rey de La Habana, Musarañas, Las brujas de Zugarramurdi o Birdman, entre altres. Valent rebrà el premi honorífic el diumenge 6 de novembre i el dia següent tindrà lloc una xerrada on repassarà la seva trajectòria seguida de l’espectacle “Respect-tacle: Micromusical de terror que no fa por, però sí respecte”, creat per Triamusica especialment per l’ocasió.

Altres activitats

Els deu dies de festival presencial molinenc inclouen una trentena d’activitats paral·leles com l'Aula de Terror amb propostes educatives per fomentar el llenguatge cinematogràfic i el cinema de gènere entre els estudiants; el tradicional concurs de microrelats de terror; les jornades lúdiques Molins Horror Games amb jocs de rol i de taula; el concurs a les xarxes socials 20 Segons de Terror; la clàssica Marató de 12 hores de terror al teatre La Peni; i per als més petits, el TerrorKids amb projeccions familiars, tallers de manualitats i un espai de lectura.

Ff6dtfYX0AM1ENO

Les jornades professionals dediquen sessions a la producció del gènere en català, les relacions amb els productors iberoamericans, la presentació de projectes a la recerca de finançament i dues taules rodones sobre com dur a terme una pel·lícula de terror i com fer el salt del curt al llargmetratge. En total, més de 400 persones, entre ponents i assistents, participaran de les activitats professionals.

Redacció / Fotos: TerrorMolins-Arxiu