Acord entre l’Ajuntament de Molins de Rei i el Museu de Lleida

Imprimeix

Cedirà fons dels segles XV i XVI de les seves col·leccions per a ser exposats

L’Ajuntament de Molins de Rei ha signat l’acord amb el Museu de Lleida, que col·laborarà en el futur Museu del Renaixement, ubicat a l’edifici del Palau de Requesens.

acord molins museu 2

En aquest acord queda constància la voluntat d’El Museu de Lleida a cedir fons dels segles XV i XVI de les seves col·leccions per a ser exposats en el futur Museu del Renaixement, una vegada s’hagin finalitzat les obres de reforma del Palau de Requesens i es trobi en les condicions òptimes de poder acollir les col·leccions d’art. “Quan et conviden a un projecte d’abast nacional seria una equivocació no sumar-s’hi. Per això, estem encantats d’associar-nos en aquest projecte local, però de dimensió de país”, ha assegurat el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, que també ha afegit que “una vegada s’obrin les portes del Museu aquelles persones que vulguin saber més sobre del renaixement de Catalunya hauran de fer parada a Molins de Rei i visitar el Palau de Requesens.”

acord molins museu 3

Les primeres peces d’art que cedirà el Museu de Lleida seran deu gravats de la col·lecció d’Antoni Gelonch, entre aquests gravats s’hi poden trobar obres d’Albrecht Dürer, Michael Wolgemuth i Gheyn. També està previst que es puguin cedir altres peces, com tapissos, per futures exposicions temporals.

Des del consistori agraeixen la confiança d’El Museu de Lleida en el projecte del futur Museu del Renaixement i la seva voluntat de cedir algunes peces d’art. Com ha explicat l’alcalde, Xavi Paz, a Molins de Rei tenim el continent, el Palau de Requesens, i gràcies al fruit de la col·laboració amb institucions museístiques podrem crear el primer Museu del Renaixement de Catalunya, amb peces renaixentistes que ens permetran conèixer aquesta època històrica, moltes vegades desconeguda. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha afirmat que “agafar l’expertesa del Museu de Lleida és de gran importància i, a més,  una oportunitat en l’àmbit turístic i per la promoció de Molins de Rei.”

acord molins museu 4

En l’acte de signatura hi ha assistit, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i el director del Museu de Lleida,  Josep Giralt.

Redacció / Fotos:Aj. Molins de Rei