Olesa celebra la quinzena edició de la Festa dels Miquelets

Imprimeix

Un dels plats forts és la gran batalla i captura del “Capitán Maria”, que canvia d’escenari

Des de demà divendres, 30 de setembre, i fins diumenge, 2 d’octubre, Olesa de Montserrat serà l’escenari d’una de les celebracions més emblemàtiques de l’any al municipi, la Festa dels Miquelets, que enguany arriba a la seva quinzena edició. L’Associació Cultural La Festa dels Miquelets, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa, ha preparat per a aquest 2022 un programa que traslladarà la vila fins als fets que van succeir en el transcurs de la guerra de Successió a Olesa i al seu entorn.

miquelets 2

Les activitats arrencaran el divendres, 30 de setembre, a les 18.00 h, amb l’acte oficial de presentació de la festa al celler de Cal Puigjaner, on també es presentarà l’exposició "15 anys de La Festa dels Miquelets".

PROGRAMA (clica aquí)

Un dels plats forts de La Festa dels Miquelets, la gran batalla i captura del “Capitán Maria”, canvia l’escenari del Parc Municipal i se celebrarà als terrenys propers a la cruïlla entre el carrer del Conflent i el carrer del Mestre Joan Llongueras. L'activitat recrea el combat succeït a finals del mes de juliol de l’any 1714 prop de la vila d’Olesa entre els miquelets de l’Ermengol Amill i l’exèrcit borbònic i que va servir per capturar el sanguinari capitost borbònic conegut com a “Capitán Maria”.

festa dels miquelets

Pel que fa a les rutes guiades, n’hi haurà de diferents temàtiques. El divendres, la proposta és “L’Olesa fosca i misteriosa del segle XVIII”, a les 23.00 h, amb històries desconegudes de la vila, i el dissabte, “L’Olesa del 1714”, que consistirà en una ruta dramatitzada de la vida quotidiana durant el segle XVIII i que es farà el dissabte a les 10.00 h i a les 17.00 h, i el diumenge, a les 11.00 h i a les 18.00 h de la tarda. L’altra ruta serà “Olesa de Montserrat i la Guerra de Successió”,  per descobrir com van viure els olesans i olesanes aquest conflicte.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany serà la ruta “La Festa dels Miquelets” adreçada a infants de 3 a 12 anys acompanyats per olesanes del segle XVIII i el mestre de minyons, on coneixeran qui són els miquelets.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat-Arxiu