El Prat homenatja l’alcalde Lluís Serra afusellat pel franquisme

Imprimeix

L’Associació Memòria de Mallorca ha fet possible la instal·lació de la llamborda dedicada a la seva figura, amb l’acompanyament de la Taula de Memòria Històrica de la ciutat

El Prat de Llobregat ja compta amb una llamborda dedicada a Lluís Serra i Giribert, alcalde del municipi durant la II República pel PSUC que va ser afusellat per la dictadura franquista. El dijous 15 de setembre es va descobrir aquesta llamborda a la plaça de la Vila del Prat, una iniciativa que ha estat possible gràcies a l’Associació Memòria de Mallorca, entitat capdavantera a l’hora de crear pedres de la memòria en record de les víctimes de la dictadura franquista i denunciar la seva connivència amb el règim nazi. La Taula de Memòria Històrica del Prat, integrada per representants de l’Ajuntament i per persones i organitzacions de la ciutat que treballen aquest àmbit, van donar suport a aquesta iniciativa.

lluis 2

En l’acte de descoberta de la llamborda, hi va intervenir la regidora de Memòria Democràtica, Esther García; i Lluís Serra Sancho, fill de l’alcalde pratenc i defensor de la recuperació de la memòria històrica. Una altra de les ponents de l’acte ha estat Maite Blázquez, representat de l’Associació Memòria Històrica de Mallorca, entitat que ha impulsat la creació de les pedres de la memòria dels crims del franquisme, inspirades en les denominades Stolpersteine (en alemany, pedra amb què s’ensopega), que es van començar a instal·lar a Alemanya a la dècada dels 90 del segle XX en homenatge a les víctimes del nazisme.

lluis 3

Durant l’acte, es van repartir clavells entre els assistents, que es van dipositar davant de la llamborda de Lluís Serra i Giribert.  Van sumar-se a l’acte de descoberta de la llamborda l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, juntament amb representants de tots els grups municipals menys Ciutadans. També van participar diversos membres de la Taula de Memòria Històrica del Prat i d’altres entitats com la Comissió de la Dignitat, l’associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya o el col·lectiu Republicà del Baix Llobregat, entre d’altres.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat