Rosalía i Romeo Santos fusionen els sons flamencs i la batxata

Imprimeix

El cantant novaiorquès i la sesrovirenca van llançar ahir dijous la seva primera col·laboració junts, 'El pañuelo'

El cantant novaiorquès Romeo Santos i Rosalía van llançar ahir dijous la seva primera col·laboració junts, 'El pañuelo', en la qual fusionen el gènere de la batxata, a través de la veu de Santos, amb música folklòrica espanyola i sons flamencs de la sesrovirenca.

FbnmCBKWQAI5FaA

La cançó, que forma part del nou disc 'Fórmula Vol.3' de Romeo Santos, comença amb una part en la qual Rosalía es prodiga amb diversos jocs vocals que demostren els seus orígens musicals, lligats al flamenc, perquè immediatament després Santos irrompi amb ritmes de batxata.

Una col·laboració que, com es podia esperar, té temàtica romàntica i compta amb tres minuts i vint segons de durada en els quals la cantant també s'anima, sense perdre el seu estil, a cantar alguns fragments amb trets més de batxata per acabar culminant amb la seva reconeguda picada d'ullet: 'La Rosalía'.

rosalia santos tandem 2

'El pañuelo' és el primer tema entre Romeo Santos i Rosalía, encara que ja havien cantat junts a la fi de 2021 en un concert del novaiorquès a República Dominicana. Llavors, la catalana ja va deixar palesa que pot dominar el gènere de la batxata gràcies a una bona interpretació de la cançó 'Obsesión 2.0'.

Així mateix, Rosalía ha evidenciat en el tema 'La Fama', al costat de l'artista canadenc The Weeknd i pertanyent al seu últim disc 'Motomami', que la batxata és un dels registres que en aquests moments més l’atreuen musicalment.

rosalia santos tandem 3

La col·laboració amb Rosalía és solament una de les set que presenta el nou àlbum de Santos, que també va veure la llum avui i que suposa un dels projectes musicals més ambiciosos de tota la seva trajectòria. Encara que des que es van anunciar els títols de les cançons i algunes de les seves col·laboracions en xarxes socials, els seguidors de Santos es van mostrar notablement més il·lusionats pel seu tema amb Rosalía.

I és que la de Sant Esteve Sesrovires està en un gran moment de la seva carrera després de l'increïble acolliment del seu treball discogràfic 'Motomami' i després de situar el seu senzill 'Despechá' entre els deu temes més escoltats de l'estiu en la plataforma Spotify.

FYvhRnuXoAAvuaa

Actualment, Rosalía continua girant amb 'Motomami' per Llatinoamèrica i farà el propi a Estats Units, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica, Regne Unit i França abans que acabi l'any.

Redacció / Fotos: Rosalía