Alberto Sánchez, guanyador del 38è Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà

Imprimeix

Thalaya Joana Jódar ha estat la vencedora en la categoria juvenil; Ferrer Gisbert, en Júnior, Sergi Díez ha tornat a endur-se el premi com a millor local i Teresa Valero, el premi Ivà

Ja es coneixen els guanyadors i les guanyadores de la 38a edició del Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”. El guanyador absolut ha estat Alberto Sánchez, cordovès de 28 anys, per la seva obra “Burbujas y huesos”.

759c411e 20c6 4c56 8a5d 388a4f1d1397

Les millors obres presentades s’exposaran al Castell, en el marc de la Mostra del Còmic, que s’inaugurarà al novembre amb el lliurament dels premis del certamen. Thalaya Joana Jódar Mad’Jarova, de 15 anys, ha estat la guanyadora en la categoria juvenil amb la seva obra “Tu pequeño convento”. Pol Ferrer Gisbert, de 14 anys, s’ha endut el premi en la categoria Júnior pel seu còmic “Una copa més...”. Pel que fa a la categoria local, Sergi Díez, de 28 anys, torna a endur-se el premi, aquest any amb la vinyeta “La visita”. 

Altres premis

D’altra banda, les tres mencions s’atorgen a les següents candidatures:

En total, trenta-set persones han participat en la categoria Sènior en l’edició d’aquest any, setze en la categoria Juvenil i vuit en la Júnior. 

Premi Ivà

Teresa Valero ha estat la guanyadora del 29à Premi Ivà. La madrilenya ha treballat en estudis com Lápiz Azul, també a la televisió en Tintín o Rupert, i per als estudis Milímetros, en serials de Pink Panther Show, Babar o Madeline, així com en el llargmetratge d’Astèrix a Amèrica.

valero

Va debutar en el món del còmic com a guionista, amb Sorcelleries (2008) amb dibuixos de Juanjo Guarnido, a la qual va seguir la sèrie Curiosity Shop (2011) amb dibuixos de Montserrat Martín. El seu primer treball llarg com a autora completa va ser el 2021 amb “Contrapaso”. També imparteix classes de guió il·lustrat i d’altres matèries relacionades a la universitat i a diferents acadèmies d’art de Madrid.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-Arxiu