Els Castellers de l’Adroc reben el reconeixement oficial

Imprimeix

La colla, formada per una quarantena de persones de Sant Andreu de la Barca i Pallejà, vesteix la samarreta de colors lila i negre

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va admetre de ple dret dues colles més com a formacions de ple dret de l’organització: els Castellers de Sarrià i els Castellers de l’Adroc, amb Joan Prats com a cap de Colla. La segona, la baixllobregatina, és una colla creada en un territori on ja n'hi havia hagut una en el passat (entre el 1996 i el 2006). Amb la inclusió de les dues formacions, la Coordinadora passa a tenir vuitanta-quatre colles de ple dret, vuit en formació i dotze d'universitàries.

FXnz3oOX0AMnzG7

“En primer lloc, volem agrair la confiança de la Coordinadora en aquesta colla, especialment a la directora que ens ha fet costat i ha resolt tots els nostres dubtes sempre amb un somriure. Des de la Junta i la Tècnica volem agrair a tots els membres de la colla, els que hi son ara mateix en actiu i els que ens han acompanyat durant aquests sis anys, l’esforç i les ganes que han dedicat a fer d’aquest somni una realitat. No podem deixar de pensar en els socis fundadors i en les primeres persones que van agafar el repte a la Junta i la Tècnica, que van creure en aquest projecte i que el van posar en marxa. Sense ells avui no podríem celebrar res. Aprofitem per donar les gràcies les regidories de cultura dels ajuntaments de Pallejà i Sant Andreu de la Barca. Als patrocinadors que ens han ajudat a fer front a les despeses que comporta la nostra activitat i sobretot a les veïnes i veïns dels nostres municipis que s’apropen a la plaça a gaudir de les diades i ens fan costat amb el seu escalf”, expliquen en un comunicat.  

4t aniversari Castellers de lAdroc 08

Els Castellers de l'Adroc van néixer el 2016 com a unió d'iniciatives castelleres a Pallejà i Sant Andreu de la Barca. Alguns dels membres de l’antiga formació, tot i que ja són pocs, formen també part del nou projecte. Actualment, compta amb una quarantena de persones i tenen els castells de sis amb agulla, realitzats abans de la pandèmia, com a millors construccions. El 2 de 6 és el gran objectiu d’aquest any. Els colors lila i negre dels quadres de la camisa representen els colors de les antigues colles castelleres de les dues poblacions.

Inicialment, atorga la condició de colles en formació a les que estan fent els primers passos i, al cap de tres anys, en revisa la situació i si compleixen uns requisits de consolidació ja passen a ser de ple dret.

Redacció / Fotos: Jordi Milian (RSAB)-Castellders de l’Adroc