Cornellà s’omple de còmics durant un mes

Imprimeix

Exposicions, activitats a les biblioteques i als instituts, als mercats, als restaurants… Tots els racons són bons per contemplar les últimes creacions dels artistes del concurs “Ciutat de Cornellà”, veure projeccions (visionat de “Devil May Cry”, el 15 de novembre a la Biblioteca Marta Mata), escoltar les narracions de les contacontes (9, 16 i 27 de novembre a la Biblioteca Central i el dia 21, a la BMM) o fer unes tapes amb el dibuixant Joso (el 15 de novembre, a El Diván de los Sentidos).

D’aquesta edició destaca l’exposició “Arrugas: de la viñeta a la pantalla”, una mostra oficial de la pel·lícula basada en el còmic de Paco Roca i que es podrà veure a l’Espai d’Art Moritz del 8 de novembre a l’1 de desembre. Aquest film va guanyar el Premi del Públic al Millor Llargmetratge al festival Anima de Brussel·les i dos premis Goya.

La Mostra presenta una programació equilibrada i aglutinadora que apropa als ciutadans obres clàssiques i avantguardistes, a més d’autors consolidats i joves promeses.

Els assistents podran gaudir d’artistes consolidats com Joso i Vizcarra, el conegut caricaturista d’El Jueves.

‘Martínez el Facha’

El 9 de novembre es donarà el tret de sortida oficial de la Mostra, amb el lliurament de premis i l’exposició dels guanyadors del Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà” i del 19è Premi Ivà al millor historietista professional 2012.

Aquest últim premi, organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat amb la col·laboració d'Edicions El Jueves, s’atorga mitjançant votació popular, a partir d’una proposta d’autors reconeguts feta pels membres del jurat del concurs de còmics.

Aquest any ha recaigut sobre Kim, membre fundador d’El Jueves i creador de la sèrie Martínez el Facha, que apareix a aquest setmanari de manera ininterrompuda des del seu primer número. També és l’autor d’El arte de volar, novel·la gràfica per la que ha rebut diversos premis i que l’ha col·locat a l’alçada dels millors historietistes del país.

'La Família Ulises' i 'Spiderman'

El certamen també dedicarà dues de les peces més representatives de les historietes tradicionals: La Família Ulises i Spiderman: veí, amic, superheroi. La primera es pot veure al Palau Can Mercader i  vol retre un homenatge a aquesta gran sèrie de la nostra historieta.

L’exposició compta amb originals de dos dels més importants col·leccionistes de TBO, Lluís Giralt i Francesc Regàs, que els han cedit per a l’ocasió.

Spiderman recorre la trajectòria d’aquesta figura i repassa les seves amistats i enemistats, les col·leccions més destacades i els autors més importants de la saga.

Redacció | Foto: Arxiu