Estopa i Lluís Parés rebran la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

Imprimeix

Els cantants cornellanencs i l’agricultor santboià seran distingits per prestar serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural

El Govern de la Generalitat, a proposta de la consellera de Cultura, ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022 a vint personalitats i deu entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L’acte de lliurament se celebrarà el dia 11 de juliol a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró. El Baix Llobregat tindrà una representació molt especial amb la distinció a l’agricultor santboià Lluís Parés i al grup musical cornellanenc Estopa.

Estopa

Lluís Parés Ramoneda

Per la seva contribució i compromís amb la defensa de l’agricultura i del territori en general, i del Parc Agrari del Baix Llobregat en particular. La seva lluita constant en defensa de la pagesia i del camp l’han dut a exercir diferents responsabilitats. Va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos al Baix Llobregat i, durant els anys 80, regidor de l’Ajuntament de Sant Boi. Va ser llavors quan es van fer efectives millores a la xarxa de camins, als canals de rec i a la seguretat dels camps. Es va oposar frontalment al projecte d’Eurovegas i ha liderat moltes de les reivindicacions nascudes al Parc Agrari. En reconeixement, doncs, del seu compromís amb el país i per la seva incansable lluita social.

pares

Estopa

Per ser el grup que més discos ha venut i per la popularitat de les seves cançons, amb temes molt arrelats a la quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana. Amb una exitosa carrera artística en l’àmbit nacional i internacional, el duo musical format pels germans de Cornellà, David i José Manuel Muñoz Calvo, continua sent un referent per a diverses generacions de catalans i catalanes. 

Redacció / Fotos: Arxiu-Orgull de Baix