Cornellà somriu amb el retorn dels clowns

Imprimeix

El festival, considerat com un dels més importants del continent en el seu gènere, se celebra cada dos anys des de 1984. Va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic els diferents registres del llenguatge del pallasso.  El pressupost, d’uns 300.000 euros, s’ha vist reduit en un 40% respecte a l’edició anterior, celebrada l’any 2010.

La sala Ramon Romagosa és un dels enclavaments fonamentals del festival. Presenta una selecció d’espectacles oberta i de qualitat. Des d’un jove clown –Toti Toronell– que oferirà la seva darrera creació, “Naïf”; l’experiència dels italians de Teatro Necessario; la barreja d’humor, música i acrobàcia del duo Les Rois Vagabonds, o l’absurd dels francesos Les Chiche Capon.

El Parc de Can Mercader es convertirà en el Parc dels Pallassos, lloc on el 28 d'octubre es concentraran totes les activitats a l'aire lliure del festival. A partir de les onze del matí la zona acollirà multitud d'actuacions simultànies, itinerants i a les places, pensades per al públic familiar, on nou companyies sorprendran al públic que s'apropi a gaudir-ne.

La plaça de Catalunya serà l'emplaçament de la Carpa del Festival, on es representaran part de les actuacions per a les escoles i els espectacles: el “Matx d’improvisació”, la “Carpa del Riure”, co cuatro sesiones, y el espectáculo "De paso".

En el primer d'ells, dos equips, de quatre pallassos cadascun, es barallaran per realitzar la millor improvisació en un concurs on el públic exercirà de jurat. En el segon, diferents artistes de cinc companyies barrejaran equilibri, ritme i cabaret durant una hora i mitja.

Públic escolar

El festival ha creat una programació adreçada al públic escolar, amb la intenció d’iniciar els estudiants en els llenguatges escènics, estimular els seus sentits i promoure la interacció entre ells i amb l’artista. Hi ha propostes dissenyades per a diferents etapes educatives, des de les escoles bressol fins a l’educació secundària.

Redacció | Foto: Arxiu Més informació: www.festivaldepallassos.com