Els gremis esperen un Sant Jordi amb xifres de vendes prèvies a la pandèmia

Imprimeix

Els municipis baixllobregatins han preparat un ampli ventall d’activitats culturals amb motiu de la festivitat

Els gremis de Llibreters, Floristes i Forners esperen avui dissabte  una festivitat de Sant Jordi multitudinària, que torni a la normalitat després de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19 dels últims dos anys i amb xifres de vendes similars a les del 2019, han indicat aquest dijous en una roda de premsa conjunta.

diada st jordi

Segons ha indicat el director general de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, “les perspectives són positives” i ha volgut ressaltar, a més, el paper dels gremis en aquesta festivitat, amb els que comparteix l'esperança de “tornar a les xifres de vendes del 2019”, anteriors a la pandèmia.

santjordi 2022 3

El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, ha explicat que aquest any s'espera “unes vendes del voltant de sis milions de roses” en la comunitat, i que es presenten a Sant Jordi quatre creacions de roses per posar en valor l'art floral. Guillén ha reivindicat la “necessitat de plantejar una eficaç ordenació quant a la ubicació de parades a la via pública” i ha aconsellat la compra de roses als espais que estan autoritzats per a això, reclamant al seu torn una festa més sostenible i redimensionada.

blog12

El Gremi de Forners de Barcelona, representat pel seu president Jaume Bertran, ha anunciat que es vendrà com cada any el pa de Sant Jordi, inspirat en els colors de la 'senyera' i fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Bertran ha dit que l'especialitat, que va néixer fa més de 30 anys, s'ha consolidat com “un element imprescindible a consumir durant la festa de Sant Jordi” i, per commemorar-ho, s'ha dut a terme un concurs que premia al millor Pa de Sant Jordi.

santjordi 2022 2

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, espera “un dia tan participatiu com abans de la pandèmia”, a més d'un punt d'inflexió en la consolidació de l'increment de l'índex de lectura per ajudar a la recuperació del sector. Marín ha afegit que la jornada es recupera, aquest any, amb “més oferta, més parades i més autors”, a més d'activitats paral·leles que giren al voltant del llibre. “Gràcies a la pandèmia, el nivell de lectura ha crescut”, ha assegurat Marín i ha considerat que la pandèmia ha fet reflexionar i ha comportat, per aquest any, un Sant Jordi “més literari”, en el que “la poesia i la literatura han crescut, especialment la juvenil.”

Redacció / Fotos: Arxiu