La Unió de Cooperadors opta als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

Imprimeix

La rehabilitació de l’edifici de la Rambla de Gavà és una de les cinquanta-vuit obres seleccionades entre 434 propostes

La rehabilitació de la Unió de Cooperadors ha estat seleccionada en la seixanta-quatrena edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Un procés de remodelació d’un edifici emblemàtic projectat per l’arquitecte Josep Torres Clavé que va néixer com una cooperativa l’any 1936.

cooperadors 200422

La seva remodelació respon a la voluntat de recuperar la funció original de l’edifici, adaptant-lo a les necessitats i al context actual. La nova Unió de Cooperadors obrirà pròximament les portes convertida en un referent d’innovació socioeconòmica i fórmules properes a l’economia social i al cooperativisme.

uc1

El projecte de reforma, projectat per l’arquitecta Meritxell Inaraja, ha buscat retornar l’edifici a l’estat original i dotar-lo de les prestacions pròpies d’un edifici d’ús públic contemporani. Amb aquest objectiu s’han eliminat els elements superflus que s’havien afegit a l’obra originària, i s’ha prioritzat la recuperació de la façana principal i els colors primitius, i la conservació dels elements estructurals que es conservaven i d’alguns acabats, com l’escala, les baranes i la fusteria.

uc2

S’ha creat un equipament obert, diàfan i polivalent que, distribuït en tres plantes, afavorirà la col·laboració a través de la disposició dels seus espais. Per adaptar-se a la normativa vigent d’accessibilitat, s’ha instal·lat un ascensor en un punt estratègic i amb un impacte mínim.

La nova Unió de Cooperadors, juntament amb la resta d’obres finalistes i selecciones en aquesta nova edició, es podran veure a partir del 2 de juny i fins al 28 d’agost en el marc de l’exposició “El millor disseny de l’any”, en el Museu del Disseny de Barcelona.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà