Comença la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Les històriques representacions que s’hi celebren tenen un gran arrelament a la ciutat i una gran notorietat dins i fora del municipi, convertint-la en una de les més importants de Catalunya

Sant Vicenç dels Horts és, un any més, el centre neuràlgic de la Setmana Santa al Baix Llobregat i de Catalunya per tradició i activitats que s’hi celebren. El municipi torna a gaudir amb tota la seva esplendor aquesta festivitat religiosa catòlica. Després del parèntesi obligat per les restriccions pandèmiques, l’Ajuntament i les entitats han promogut la recuperació de tots els actes de manera presencial. Així, des de divendres s’estan succeïnt les celebracions culturals i tradicionals, que acostumaven a mobilitzar a milers de persones pels carrers de la ciutat.

dijous sant svh 96 57 540x335

La Setmana Santa vicentina no seria possible sense la implicació de l’Asociación Cultural Andaluza Amigos de Granada, que organitza la processó de Dijous Sant del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad; i el Cos de Portants del Sant Crist, que organitza la Processó de Penitència de Divendres Sant i l’Auto Sacramental, una activitat que va començar al segle XVI. Ambdós actes tenen un gran arrelament a la ciutat baixllobregatina i una gran notorietat dins i fora del municipi.

setmaneta sv2 2

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, va explicar en la seva presentació que l’esforç conjunt d’entitats i Ajuntament ens porta de nou una programació de Setmana Santa única, orgullosament vicentina, que és referent al Baix Llobregat i arreu de Catalunya.”

setmaneta svh 3

setmaneta svh 4

Enguany va intervenir a la presentació com a pregoner el president de la Federació Catalana de Passions, Jordi Carapuig i Barberà.

svh setmaneta 1

PROGRAMA D’ACTIVITATS (clíca aquí)

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts