Jaume Plensa, nomenat nou doctor honoris causa per la UIMP

Imprimeix

L’escultor santjustenc serà reconegut el pròxim dia 14 de juliol, durant la celebració dels Cursos d'Estiu a Santander

El Consell de Govern de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) ha aprovat el nomenament de l'escultor Jaume Plensa com a doctor honoris causa de la institució. L'acte de lliurament del reconeixement acadèmic tindrà lloc el pròxim dia 14 de juliol, durant la celebració dels Cursos d'Estiu a Santander i dins dels esdeveniments previstos per a la celebració del 90è aniversari de la UIMP.

plensa 2

L'artista plàstic, escultor i gravador Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és internacionalment conegut per les seves escultures de caps gegants situats en localitzacions icòniques, com la madrilenya Plaça de Colón.

Segons indica la UIMP, es tracta d'un artista polifacètic, que ha experimentat també amb el dibuix, escenaris per a òpera, videoprojeccions o instal·lacions acústiques. Es considera un artista de materials, sensacions i idees. Les seves referències abasten la literatura, especialment la poesia, la música, la religió i el pensament.

plensa 3

Les seves obres apel·len a la condició mateixa de l'ésser: la seva essència física i espiritual, la consciència de si mateix i del seu passat, els seus codis morals i dogmes i la seva relació amb la naturalesa. Es tracta d'un dels creadors espanyols de més projecció internacional que ha viscut i treballat a Alemanya, Gran Bretanya, França i els Estats Units.

Redacció / Fotos: Arxiu