Els pallassos tornen a Cornellà amb una retallada del 40%

Imprimeix

Les actuacions de Bleda, Marcel Gros, Mumusic Circus i Teatro Necessario són algunes de les que es podran seguir durant sis dies a diversos escenaris de la ciutat.

El de la Plaça Catalunya serà un dels escenaris amb més demanda. A La Carpa del Riure, a mig camí entre la gala i el cabaret, participaran diferents artistes com T Brabants Fletsharmonisch Orkest (Holanda), Les Bleus de Travall (França), Fraser Hooper (Nova Zelanda), Alba Sarraute (Catalunya) o Familia Campa (Mèxic).

El Matx d'Improvisació, un experiment realitzat per pallassos de l'escena catalana i del públic, és també una competició entre dos equips formats per quatre clowns -Claret Clown, Lola Gonzàlez, Pere Hosta, Tortell Poltrona, Jordi Saban (Sabanni), Alba Sarraute, Toti Toronell i Josep Ventura (Sylvestre)- enfrontats en un joc d’improvisació en què els assistents proposaran els temes i també decidiran el guanyador.

El Parc de Can Mercader es convertirà en el Parc del Pallasos i s'omplirà d'espectacles per a tots els públics amb propostes com Starfatal, de Los 2Play; La sonrisa del náufrago, de Claire; Follies, de la simpatia a l'absurd, de Puck Cinema Caravana; Postal Express, de Pere Hosta; o Llenties i Marabús, de Escarlata Circus.

Enaltir la figura del clown

El festival, considerat per la Unió Europea com un dels més importants del continent en el seu gènere, se celebra cada dos anys des de 1984. Va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic els diferents registres del llenguatge del pallasso.

El certamen és una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional. Tant els protagonistes del Festival com els artistes que hi participen, any rere any, treballen per enaltir la figura del clown.

Els italians Colombaioni, Leo Bassi, el rus Slava Polunin, l'americà Bello Nock o el grupo argentí Les Luthiers són algunes de le 225 companyies i artistes que han passat pel Festival Internacional de Pallassos de Cornellà.

R. | Foto: Les Bleus de Travall (Arxiu)