Levi Díaz manté intacte el seu compromís i il·lusió per la música

Imprimeix

El jove cornellanenc, representat a Eurovisió Júnior 2021, serà jurat a la segona edició de ‘La Veu de Cornellà’ i podria treure una cançó a l’estiu fent parella amb la polonesa Sara James, entre altres projectes per al Corpus 2022 de la seva ciutat

Levi Díaz ha tornat a la realitat. Després de la seva participació a Eurovisió Júnior 2021, que es va celebrar a París el desembre passat, i agafar-se un merescut descans, el de Cornellà de Llobregat ja té sobre la taula diversos projectes engrescadors i il·lusionants per continuar en el món de la cançó, trajectòria que tot just acaba de començar.

112312 hxHRBJ9061WeqPk8t7mYc3LoEsziv5aNU h2

03f75950 49ff 40ef b9a0 45472528e4fd

El cantant cornellanenc encara guarda un record inoblidable de la seva participació a Eurovisió Júnior. “L’experiència va ser increïble. Encara no ho he pogut assumir del tot, ja que per a mi ha estat un somni poder estar en un lloc i en un concurs musical on tot era perfecte, a més coneixes molta gent, i te n’oblides de les teves obligacions. Estàs amb gent que fan el mateix que tu”, comenta el jove a La Premsa del Baix.

2b3c525d 7f38 4dbd 8965 62c19f074615

6249442

“Jo era feliç si guanyaven Armènia, Polònia o Ucraïna. Crec que s’ho mereixien i penso que Armènia va ser al final una digna guanyadora. La noia és una persona bellíssima i la coreografia era molt cridanera”, diu. De la seva actuació explica que “a mi em van dir el rei robat, perquè tot i que la meva cançó (‘Reir’) no era una cançó guanyadora sí que la gent li va agradar molt. Vaig arribar a plorar, perquè tenia molta impotència per acabar en la quinzena posició. De totes les formes em va costar més acomiadar-me de tots els participants que de la meva actuació”, afegeix. La seva amistat amb els participants s’ha mantingut en el temps: “Cada dia estic amb contacte amb ells i elles per mòbil. De fet, la representant de Polònia és, actualment, la meva millor amiga”.

1f3c305f 7664 4a38 b613 c3aaf11ca429

Després de la seva participació però, el cornellanenc ha hagut de tornar a la realitat després de la seva inoblidable experiència a París: “M’ha costat, però aquí estem. Penso que l’experiència m’ajudarà a la meva carrera, que tot acaba de començar.” 

De peus a terra

Una vegada haver estat en un núvol, en Levi Díaz és conscient que ha de tocar de peus a terra. “Estic centrat en els estudis, perquè m’haig de posar les piles, ja que el trimestre ha estat fluix per les faltes d’absència al col·legi. Ja m’estic recuperant. Vull assumir que estic en el món real”, explica Levi. De totes les maneres, no ha parat de fer coses (anuncis i fins i tot participar en la Gala Concert de Reis a Madrid on va cantar juntament amb l’Orquestra i Cor de RTVE). A més continua formant-se com a cantant: “He retrobat les classes, continuo anant a piano i a llenguatge musical”.

Benidorm-Fest

Levi Díaz també va tenir l’oportunitat de poder estar al Benidorm Fest, com a convidat a la final, on va viure de primera mà l’espectacle musical on s’escollia el representant espanyol per al proper festival d’Eurovisió. “Vaig poder parlar amb Chanel, la guanyadora, i amb els altres participants. Va ser una gran experiència”, diu. El cornellanenc confessa que “vaig tenir una gran acollida a la ciutat alacantina. Va ser fantàstic.”

44d4d215 577d 4739 99e9 25c21a0f7dec

b7eeab8a 3345 4652 a48e c88af47b5a59

De l’olesana Chanel diu que és “una gran artista, de cap a peus. Té una gran veu i es menja l’escenari. Amb la seva cançó (SloMo) et donen ganes de ballar. Veus ‘poderío’, és una artista molt completa” encara que se sincera i diu que “per a mi la meva candidata a guanyar al Benidorm Fest era Rigoberta Bandini, perquè la seva cançó era reivindicativa i penso que atreu un públic concret d’Eurovisió.”

Un tàndem

Un dels projectes que més il·lusió li fa és poder cantar conjuntament amb la representant de Polònia: Encara està una mica verd, però tant a ella com a mi ens agradaria molt. Faríem una cançó-hit per a l’estiu”. De fet, segons destaca Levi Díaz, a Polònia és tot un ídol, “m’estimen molt. En Instagram veig que els polonesos em segueixen molt. Espanya, Armènia i Macedònia són els altres països que tinc també molts seguidors. A Tic-Toc la majoria de seguidors són polonesos”. A la polonesa Sara James també li agrada molt la idea “i m’ha dit que la cançó triomfaria.”

fbd8e5e3 7d8e 4cfd 9b47 5a2db647099d

Altres projectes que té és participar com a jurat en la segona edició del concurs vocal per a solistes amateurs “La Veu de Cornellà”, que recentment ha obert les inscripcions (de l’1 de febrer a l’11 de març). Cal recordar que Levi Díaz va ser el guanyador de la primera edició en la categoria de cantants joves. A més, des del consistori baixllobregatí se li ha proposat participar en el Corpus 2022 de la seva ciutat, tot i que encara està per perfilar.

Marçal Fontanals / Fotos: Arxiu-RTVE-Levi Díaz