Rosalía estrena el vídeo ‘Saoko’ on barreja reguetó, jazz i motos

El disc ‘Motomami’, de la cantant sesrovirenca, sortirà a la venda el 18 de març

Rosalía torna al primer pla de l’escenari musical. La cantant de Sant Esteve Sesrovires ha estrenat aquest divendres el videoclip de 'Saoko', un tema que combina el reguetó amb sintetitzadors i una lleugera base de jazz i que serveix com a presentació de l'anticipat 'Motomami', disc que sortirà a la venda el 18 de març.

En el vídeo, publicat a la mitjanit als Estats Units i la matinada d'Espanya, la cantant recorre l'extraradi d'una ciutat nord-americana al costat d'un grup de moteres que no deixen de realitzar acrobàcies ni quan les persegueix la policia. “Samplear a Wisin i Daddy Yankee és, per a mi, l'homenatge més directe que puc fer al reguetó clàssic, un gènere que estimo i que és una constant inspiració al llarg de tot el projecte de 'Motomami'”, ha assegurat l'artista.

Tant en el seu títol com a la seva base principal, 'Saoko' pren referències d'un tema homònim que Daddy Yankee i Wisin van llançar en 2004 i que com a ganxo repetia el vers 'saoko, papi, saoko' amb el qual Rosalía arrenca la seva cançó.

saoko 2

La baixllobregatina, que ja ha avançat que el seu nou projecte serà experimental, trenca els esquemes del gènere urbà en introduir una base de jazz a la meitat de la composició, alterada també per uns forts sintetitzadors. “Abans de començar aquest tema no deixava de pensar que volia veure tocs de jazz en un tema de reguetó”, ha admès l'artista.

Quant a la lletra, Rosalía celebra la transformació que porta abanderant des que va debutar amb els pals clàssics del flamenc a 'Los Angeles' (2017), per després llançar-se a l'avantguarda amb 'El Mal Querer' (2018) i fins i tot triomfar en el reguetó gràcies a 'Con Altura' (2019).

En els 2 minuts i 20 segons que dura el tema, Rosalía repeteix mantres com “me contradigo, yo me transformo, soy todas las cosas, yo me transform”, però deixa clar que té els peus a terra: “Sé quién soy a donde voy, nunca se me olvida. Yo manejo, Dios me guía.”

Encara així, el videoclip dirigit per Valentin Petit reprèn l'interès de la cantant per l'extraradi urbà, encara que canvia el paisatge de l'Espanya industrial que va inspirar 'Malamente' per l'imaginari nord-americà.

Les referències més properes a 'Saoko' en la carrera de Rosalía són l'agressiva 'A Palé', que va interpretar en els Latin Grammy de 2019, i les seves col·laboracions amb Tokischa i Arca.

FKdI531XsAA7rma

Sobre 'Motomami', el seu tercer disc, Rosalía ja havia presentat 'La Fama', una bachata en la qual col·labora The Weeknd, i va avançar uns segons de 'Hentai', rebuts amb certa revolada, i de 'Bulerías', en el que sembla un retorn al flamenc. Sortirà a la venda el proper 18 de març.

 

Redacció / Fotos-Vídeos: Rosalía

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix