L’Eulàlia i l’Àlex, presentats en societat com a nous gegants de Viladecans

Imprimeix

Tenen una aparença més jove i s’allunyen de la vella tradició de representar reis i comtes i estan inspirats en una tradició arrelada a la ciutat

Després de seixanta-cinc anys es van acomiadar, aquest cap de setmana, els Gegants de Viladecans, Josep i Paquita. Per això hi va haver gran festa organitzada pels Diables de Viladecans a la plaça de la Mediterrània. També es va organitzar també una cercavila per l’avinguda de la Marina i el carrer de Jaume Balmes fins a la plaça d’Europa, on es va realitzar una ballada. Posteriorment es va donar la benvinguda a la nova parella de gegants locals, l’Eulàlia i l’Àlex.

202220122 B 21

Captura de pantalla 2022 01 24 a las 8.56.43

“L’Eulàlia va ser una persona molt important a Viladecans perquè va donar tot el seu patrimoni a la ciutat, mentre que l’Àlex fou una home que sempre va estar vinculat a la cultura i la tradició local i molt apreciat a l’entitat”, explica Francisco Javier Cubiles, membre dels Diables de Viladecans. A més indica que “el Josep i la Paquita “haurien de romandre en un museu.”

202220122 B 60

Els nous gegants tenen una aparença més jove i s'allunyen de la vella tradició de representar reis i comtes i, també, estan inspirats en una tradició arrelada a la ciutat. Els Diables han creat un ball propi per a ells. Els gegants són una mica més baixos i més lleugers (l’Àlex pesa 37 quilos i té 3,60 m i l’Eulàlia fa 3,45 m i té un pes de 30 kg), així que més persones els podran fer ballar. Estan fets de materials molt més resistents i es podran desmuntar fàcilment, així que els portadors tindran una mobilitat més senzilla per estar presents en altres ciutats i portar molt més enllà el nom de Viladecans.

Captura de pantalla 2022 01 24 a las 9.00.36

També es va lliurar plaques als padrins dels nous gegants locals, els Geganters i Grallers de Casablanca de Sant Boi de Llobregatals Diables de Viladecans i a les colles participants en la festa: Gegants de la Ciutat del Prat de Llobregat, Colla de geganters de Sant Joan Despí, Associació Gegantera Delta del Prat de Llobregat, Colla de geganters d’Esplugues de Llobregat, Colla gegantera de Castelldefels, Gegants de Catalunya, Colla gegantera de Gavà, Colla gegantera i capgrossos d’Olesa de Bonesvalls i Colla de grallers i gegants de Cervelló.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans