Proposen fer una escultura a Cornellà dedicada als Estopa

Imprimeix

La seva impulsora, Susana Carol, considera que la plaça Catalunya seria “el lloc ideal per fer l’homenatge de ciutat als cantants i es convertiria en un punt de referència per a tots els seus fans”

Sense cap dubte, els Estopa són els millors ambaixadors de Cornellà de Llobregat. La  trajectòria dels germans Muñoz ha estat tan exitosa com el seu ‘amor’ per a una ciutat que els va veure créixer. És per això, que els seus seguidors han encetat un seguit de propostes per fer-los un homenatge al municipi baixllobregatí.

Fa gairebé un any, Susana Carol, que resideix actualment a Badajoz, va demanar, a través d’un escrit dirigit al consistori, posar el nom a un carrer a la ciutat per homenatjar-los -amb el vistiplau dels pares del cantant i dels mateixos protagonistes-.

6a707693 015c 4705 a5be 9c99c3a6ada3 alta libre aspect ratio default 0

Aleshores, des de l’Ajuntament no van veure el moment adequat fer realitat aquesta proposta per diversos motius. “Em van dir que hi havia altres projectes en marxa i que als nous carrers havien de tenir nom de dones, però que ho tindrien en compte en un futur”, explica.

Captura de pantalla 2022 01 16 a las 11.08.11

Tanmateix, Carol i molts seguidors d’Estopa no han defallit. Abans de les festes nadalenques va tornar a escriure a l’Ajuntament de Cornellà. Aquest cop amb una nova proposta “engrescadora que seria molt més fàcil de convertir en realitat”. Es tracta de mantenir l’homenatge als Estopa, però en lloc de posar el nom a un carrer “seria fer una escultura dedicada als cantants cornellanencs. Penso que seria bo per a la ciutat i per a tots els fans que els agrada la seva música. Tindrien un punt de referència com tenen molts artistes als seus municipis de naixement”, afirma. D’altra banda, Carol pensa que un “immillorable” lloc per a la seva col·locació “seria la plaça Catalunya, un espai emblemàtic per a tots els cornellanencs i cornellanenques, on els germans Muñoz van fer els seus primers concerts.”

L’alcalde, respon

Després de les festes nadalenques, el consistori municipal, a través del seu alcalde, va contestar la seva petició. Segons Antonio Balmón “no em sembla forassenyada la proposta, l’estudiarem, però sí anticipo que aquesta no podrà ser realitzada en aquest mandat, que finalitza dins de disset mesos, per prioritats pressupostàries d’execució d’altres projectes”. A més, el batlle afegeix que “estem redactant un projecte de reforma de la zona, probablement aquí és on es pot incorporar la proposta.”

Redacció / Foto: Arxiu