La Rutlla estrena el documental “Els misteris de Can Palós”

Imprimeix

Ho farà als Cinemes de Can Castellet de Sant Boi de Llobregat el 27 de gener

La Rutlla estrenarà del documental “Els misteris de Can Palós” als Cinemes de Can Castellet de Sant Boi de Llobregat el 27 de gener (19.30 hores). El documental ha estat dirigit per en Xavier Sánchez, estudiós local i actual vicepresident de la Rutlla, Centre d’Estudis Santboians.

Xavier Sánchez vertical

En “Els misteris de Can Palós” s’explica els enigmes i les diferents troballes arqueològiques d’aquesta petita masia del segle XVIII, així com va ser la seva rehabilitació i l’ús actual que te aquest edifici com a aula de natura. El relat del documental comença relatant que l’any 2016, uns humils -i alhora misteriosos maons del segle XVIII de la masia de Can Palós, dipositats en el Museu de Sant Boi de Llobregat, van formar part de l’ambiciosa exposició temporal “D'obra. Ceràmica aplicada a l'arquitectura”, exposada i impulsada pel Museu del Disseny de Barcelona.

cartell canpalos instastory rutlla estrena

De fet, el documental ha comptat en el seu rodatge amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, així com del Museu de Sant Boi, l’Arxiu Històric Municipal de Sant Boi i dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que actualment gestionen l’Aula de Natura de Can Palós. El documental ha rebut el suport econòmic d’una subvenció del departament de cultura de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

La banda sonora és del disc “Shedneryan” del compositor de Vilafranca del Penedès, Roger Subirana. Subirana té una àmplia discografia i és un compositor habitual de bandes sonores pel cinema, mappings i la publicitat. Les entrades són gratuïtes.

Redacció / Fotos: La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians