Cornellà va acollir la primera jornada del Baix Dance

Imprimeix

L’esdeveniment va aplegar a més de 300 infants i adolescents de centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa

La primera jornada Baix Dance del curs 2021-2022 va celebrar-se a Cornellà de Llobregat el passat dissabte 18 de desembre al Parc Esportiu de Llobregat. Un nombrós públic format per amics, acompanyants i familiars varen gaudir de les diferents coreografies exhibides a la vint-i-quatrena edició d’aquesta jornada amb actuacions de tots els estils: hip hop, funky, dansa contemporània, dansa clàssica, dansa urbana, acrobàcies, etc.

FG4Pb5bXoAEbXqu

L’acte va reunir a més de 300 infants i adolescents de centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa de la comarca i algun convidat puntual de l’Anoia. La jornada va oferir als 38 grups inscrits l’oportunitat d’exhibir les seves coreografies treballades al llarg del primer trimestre del curs escolar i alhora esbargir-se amb tot el públic i companys i companyes d’un matí ple de ritme i música.

FG5 XXPXMAAPWMz

FG59XJYXsAYGyx1

FG59XJTXwAIZDEw

Valor afegit

El Baix Dance és una jornada oberta per centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa del Baix Llobregat, que pretén mostrar el treball creatiu a través de l’expressió corporal, moviment i la dansa. Un dels seus principals objectius és garantir el bon desenvolupament de valors, premiant el gaudiment, el show, el treball en equip, l’execució i la composició de les coreografies.

FG4Pb5eWQAQptva

FG5AlEgWYAE5wT8

Amb aquesta finalitat, des del curs passat, la participació d’un jurat experimentat i entusiasta, permet donar un reconeixement a cada coreografia en funció de cinc criteris, valorats amb una puntuació entre l’1 i el 3 en cada cas. Aquests criteris són:

Gaudiment: Entès com el “bon rotllo”, on es valora els aspectes d’energia, entusiasme i seguretat com a grup.

- Show: Entès com “l’espectacularitat de la coreografia”, on es valora la posada en escena, la dramatització, la originalitat, l’expressió́, la musicalitat, i el vestuari.

- Execució: Entès com a la “riquesa del moviment”, on posa accent a la tècnica, sincronització i coordinació del grup.

- Composició: Entès com “la recepta” de la coreografia, on es valora les formacions entre els participants, la quantitat de moviments per temps musicals i el conjunt de la temàtica.

- Complicitat: Entesa com “les emocions del grup”, on es valora les interaccions, la cooperació i el bon estar entre els membres.

La Marató de TV3

Amb l’objectiu d’impulsar i donar suport a projectes que contribueixin a la millora general de la salut i l’educació en valors, el CEBLLOB va posar en marxa per aquesta edició un sistema de reserva d’entrades amb donatius per contribuir al gran recapte promogut des de La Marató de TV3. En aquest sentit, la finalitat de la Marató d’aquest any era “trencar murs per la Salut Mental” i el Baix Dance del Consell Esportiu del Baix Llobregat s’hi va voler sumar ballant.

FG5TFQXWUAEL7ZU

Redacció / Fotos: CEBLLOB