Collbató, un dels primers municipis a representar Els Pastorets

Imprimeix

Al municipi baixllobregatí hi haurà un assaig general el 18 de desembre al Teatre La Forja amb accés gratuït

Mig centenar de grups de pastorets ultimen els preparatius per arrencar la temporada nadalenca, que aquest any comptarà amb unes 200 funcions. Més del 80% dels grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya doblaran les xifres de l'any passat, que va estar marcat per la pandèmia, però encara estan lluny de recuperar el volum de grups i representacions prèvies a la Covid.

pastorets 3

Gràcies a les restriccions vigents, que permeten l'aforament complet de les sales, les representacions de pastorets contribuiran a la recuperació de la cultura popular del cicle nadalenc, així com a oferir una alternativa per celebrar les festes de Nadal de manera segura que aposti per la cultura.

La presentació de la temporada s'ha fet de manera descentralitzada i simultània a Berga, l'Espluga de Francolí, Manresa, Terrassa i Valls per simbolitzar la diversitat de grups que hi ha a tot el territori. Les primeres actuacions d’aquest clàssic de Nadal començaran el proper 18 de desembre a Barcelona -Centre Sant Pere Apòstol i Teatre de Sarrià-, Collbató, Rubí, Sabadell, Sitges i Premià de Mar, i acabaran el 13 de febrer amb l'última representació dels Pastorets del Vendrell.

pastorets32

A Collbató hi ha previst un assaig general el 18 de desembre al Casinet (de 10.30 a 13.30 hores) amb accés gratuït. Es demanarà aportacions solidàries per la Marató. La representació es farà el 26 de desembre -a les 19.30 hores- al Casinet, organitzat pel Teatre La Forja.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Collbató