El Festival Internacional de Pallassos canvia de dates

Imprimeix

El XV Festival de Pallassos, Memorial Charlie Rivel, avança la seva celebració per tal d'aprofitar un clima més adequat per a les actuacions al carrer. La mostra inclourà en aquesta edició més actuacions populars i al carrer, segons informen des de l'Ajuntament de Cornellà.

La programació del certamen biennal encara no s'ha donat a conèixer, però sí ha transcendit que comptarà amb una carpa central a la plaça de Catalunya per a acollir les actuacions de tarda i nit, així com que donarà un major protagonisme a les actuacions populars amb propostes per a tots els públics.

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat, Memorial Charlie Rivel, es celebra cada dos anys i està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. La catorzena edició va tenir lloc entre el 19 i el 28 de novembre de 2010.

Els italians Colombaioni, Leo Bassi, el rus Slava Polunin, l'americà Bello Nock o el grup argentí Les Luthiers són algunes dels centenars de companyies i artistes que han passat pel Festival.

Diversos registres

Des de l’Ajuntament recorden que el Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és “mostrar al públic l'ampli ventall de registres del llenguatge del pallasso: des dels de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer”.

I subratllen que el festival s'alça com una plataforma per donar a conèixer “pallassos de renom internacional però desconeguts en el nostre país en cadascuna de les diferents escoles d'aquest art: l'estil dels pallassos de l'est, mestres del mim; el clown de to reflexiu, o qui prefereix l'humor de l'absurd i la ironia mordaç”.

Redacció | Foto: Arxiu