Alizzz, el productor musical castelldefelenc de moda

Imprimeix

Divendres va sortir a la venda el seu primer disc en solitari

Cristian Quirante ‘Alizzz’ ha perdut el compte de la quantitat de discos de platí que té, creu que més de quaranta, entre ells algun amb artistes tan reconeguts com C.Tangana, Rosalía o Becky G, però fins ara seguia passejant pel seu poble, Castelldefels, sense que ningú el reconegués.

Això va començar a canviar el dia que va gravar el videoclip de 'El encuentro' amb Amaia i canviarà definitivament a partir del passat divendres, quan surti a la llum el seu primer disc en solitari, 'Tiene que haber algo más'. “És normal que la gent no em conegués fins ara, a pesar que les meves cançons ho hagin 'petat' a mig món. És molt fàcil amagar-se, n'hi ha prou amb no sortir a la foto, i la veritat és que s'està molt tranquil a l'ombra, però si vols el reconeixement general, cal donar la cara.”

Cristian Quirante fa temps que és conegut i reconegut pels seus companys de professió espanyols, que saben que és el que ha ajudat a triomfar Rosalía i C.Tangana amb el nom artístic d'Alizzz, i pels internacionals, que el coneixen com el productor de música en parla hispana amb el qual tothom vol treballar. En el lliurament dels últims Latin Grammy va aconseguir tres premis i, amb tota la intenció, va pujar a l'escenari a fer-se la foto amb les seves estatuetes perquè “donar la cara significa això, posar-te davant dels focus, amb les teves virtuts i flaqueses, i deixar que la gent opini.”

Fins ara no li havia interessat tanta exposició, però les coses han canviat des que té un projecte en solitari, que l'ha empès a fer el pas. “Això va començar abans de la pandèmia -ha recordat-. Vaig tenir un col·lapse, una crisi existencial, a nivell creatiu i de vida, i això em va fer parar una mica i ficar-me sol a l'estudi a experimentar i a tocar la guitarra, que feia temps que la tenia aparcada.”

E4gcJeDWYAYUGUU

D'aquí van sortir cançons indie-pop rock que li van agradar i que va ensenyar al seu amic Pucho (C.Tangana), que el va animar a seguir per aquí, i a Amaia, amb la qual va gravar el primer tema del que seria el seu futur disc. “De sobte va arribar el confinament i tot es va aturar. Ningú tirava ni cap aquí ni cap allà i jo vaig tenir temps per dedicar-me al meu projecte i per veure que hi havia alguna cosa interessant aquí, un fil per estirar”, ha confessat.

El resultat és un disc que compta amb col·laboracions de luxe, com les del mexicà Little Jesus, la barcelonina Rigoberta Bandini, el seu amic C.Tangana i els seus admirats Los Planetas.

El nou àlbum d'Alizzz, com els que va ajudar a crear amb C.Tangana i Rosalía, té personalitat pròpia i els vímets necessaris per marcar una nova fita en la revolució que està vivint la música comercial espanyola. “Ens ho hem hagut de currar molt -assegura Alizzz-, però aquesta nova onada espanyola té propostes molt interessants i variades, que estan més en l'avantguarda que les de molts altres països.”

E4WD7BTWEAYVASK

“En els últims anys, no només hem compost 'hits”, ens ha tocat també inventar-nos gèneres -afegeix-, però al final hem trobat la manera de comunicar-nos des d'Espanya amb el que està passant en el món de la música llatina internacional sense perdre la nostra identitat.”

Dins d'aquest nou pop espanyol, que Alizzz ha contribuït a crear, el seu primer disc en solitari aporta una nova veu que ell mateix defineix com a emocionant. “Són temes pop sobre moments curts i emotius i sempre amb un toc electrònic que 'les porta cap amunt”, aclareix.

L'artista va començar en el món de la música com a productor de música de ball i DJ i, encara que la vida l'hagi portat per altres rumbs i ell mateix mai s'hagi posat límits, sinó que més aviat s'hagi dedicat a saltar totes les barreres, la cultura de club ha marcat la seva personalitat. Una personalitat que es mou entre l'eufòria i la malenconia i que, a partir d'ara, s'obre a tot el que la vulgui conèixer.

Redacció / Fotos-Video: Alizz