Una obra de Jaume Plensa podria lluir a l’entrada principal del Liceu

Imprimeix

El projecte podria tenir relació amb la remodelació pendent de la marquesina de ferro, cristall i zinc

El Gran Teatre del Liceu té sobre la taula un projecte que permetria incorporar una obra de l'escultor català Jaume Plensa a la façana de l'edifici, segons informa aquest dijous La Vanguardia. Fonts del Liceu han confirmat que “existeix un projecte en procés d'aprovació”, però que no s'anunciarà de forma oficial fins que estigui admès.

Jaume Plensa és un artista plàstic de fama internacional nascut a Barcelona, poc present a la seva ciutat natal fins que el passat 2016 els barcelonins van demanar que una escultura que s'havia col·locat temporalment davant del Palau de la Música es quedés en el seu emplaçament i l'artista va fer una cessió de la seva obra 'Carmela'.

Captura de pantalla 2021 07 22 a las 16.00.45

El projecte de Plensa que el Liceu té entre mans podria tenir relació amb la remodelació pendent de la marquesina de ferro, cristall i zinc. Els responsables del Gran Teatre del Liceu ja han mostrat en anteriors ocasions la seva intenció de renovar la façana que s'obre a les Rambles de Barcelona.

L'artista visual català Frederic Amat va presentar fa cinc anys un projecte que pretenia incorporar anells de ceràmica a la paret exterior de l'edifici, que va aixecar una agra polèmica i finalment va ser desestimat.

Redacció / Fotos: Arxiu