Carol Rodríguez Colás presenta ‘Chavalas’ al 24è Festival de Màlaga

Imprimeix

La directora cornellanenca va rodar a Barcelona i al municipi baixllobregatí amb Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yute i Ángela Cervantes com a protagonistes

La secció oficial del 24è Festival de Màlaga comptarà amb una important nòmina de films amb participació catalana entre els dinou seleccionats a concurs. En total seran vuit, quatre de les quals participades per TV3. Entre aquests títols hi ha ‘Chavalas’, dirigida per la cornellanenca Carol Rodríguez Colás i protagonitzada per Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yute i Ángela Cervantes, quatre amigues d’adolescència que es retroben al barri on van créixer. El film està rodat a Barcelona i Cornellà de Llobregat.

Foto Carol LA VELLA LLUITA 683x1024

Carol Rodríguez Colás ha tornat al barri de la seva infantesa a Cornellà de Llobregat per a dirigir el seu primer llargmetratge, una història decididament femenina en la qual el seu protagonista emprèn el mateix retorn per a acceptar els seus orígens. I és que, amb un guió escrit per la seva germana Marina Rodríguez Colás, la pel·lícula està "plena" d'elements de la vida d'ambdues, ha explicat en roda de premsa aquest dijous la directora, que ha presentat la seva "òpera prima" en la secció oficia.

1615547424 catalanfilms girlfriends

"Volíem que les quatre protagonistes tinguessin una relació molt diferent amb el barri", des de les quals accepten que la seva vida és allí, fins a les quals volen sortir per a buscar el seu futur. De la seva experiència personal, Rodríguez Colás apunta que les "dones de barri" com elles van ser a la universitat, es van adonar "que el barri estava estigmatitzat" i les dones treballadores van xocar "amb un sostre de cristall". "La protagonista es posa una màscara perquè creu que així podrà triomfar i aconseguir l'objectiu que té, però quan torna al barri s'ha de desemmascarar i la seva impostura ha de caure", assenyala la directora.

chavalas kBGH 984x468RC

Aquesta protagonista que torna al barri és interpretada per Vicky Luengo, i en aquests carrers de la seva infantesa continuen les seves amigues, a les quals donen vida Carolina Yuste, Elisabet Casanovas i Ángela Cervantes. Per a Vicky Luengo, l'aspecte més difícil del seu personatge va ser la de "la primera part de la pel·lícula, quan ella no s'accepta a si mateixa, renega i s'avergonyeix del seu origen". L'actriu va parlar amb la directora per a construir una protagonista que en aquesta arrencada de la pel·lícula "fos antipàtica, però que l'espectador viatgés alhora amb ella". "Som d'una generació a la qual ens han dit que podrem fer el que vulguem, però t'adones que no estàs tocat per una vareta màgica i no tens garanties d'aconseguir res. Bregar amb aquest fracàs era un tema del guió molt interessant", ha ressaltat Luengo.

unnamed 2021 05 13 T094726 861

Carolina Yuste considera que el seu personatge serveix "per a reivindicar també a la que es queda en el barri, perquè sempre sembla que la valenta és la que es va". Elisabet Casanovas subratlla que la pel·lícula està "plantejada des de la humanitat i la calidesa de les persones que viuen allí i les relacions que hi ha", ja que la directora "tenia clar que volia fugir dels exotismes per a comptar el barri."

Redacció / Fotos: Arxiu