Torna el Festival Internacional de Titelles de Gavà

Imprimeix

La programació compta amb espectacles variats que es realitzaran majoritàriament a l'aire lliure de l’11 al 13 de juny

El Festival Internacional de Titelles de Gavà arriba a Gavà de l'11 al 13 de juny en el seu format habitual. El Festival comptarà amb més espectacles però amb aforaments més reduïts. La intenció és poder arribar com a mínim al mateix nombre de públic que en les darreres edicions. Es prioritzaran les companyies de km 0 per tal de donar suport a un sector que ha estat greument perjudicat per la Covid-19.

192486717 1185426825236531 4045474137439979665 n

Pel que fa als espectacles els més destacats per la seva singularitat i la seva potència artística són: Sabates noves de la companyia L'homedibuixat que ha rebut premi Max 2020 com a millor espectacle per a públic familiar. Altres propostes són Tròpic de Teia Moner, El secret de la detectiu Klaus de la companyia Engruna Teatre, Quimera de la companyia La Guilla Teatre. The Bellhop del grup Hilarilar Marionetas i Galetes de formatge de Txo Titelles.

E24B1wKXMAE0IV7

L'alcaldessa, Raquel Sánchez juntament amb el president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó van presentar l'edició d'enguany del Festival que arriba a la seva 30a edició. En la seva intervenció, Sánchez va manifestar que "es tracta del primer esdeveniment de ciutat que ens permet recuperar la normalitat, el pols deldia i a dia, utilitzant espais delimitats per garantir totes les mesures de seguretat que es requereixin en cada moment i que no afectaran el seu desenvolupament". L'alcaldessa va afegir que "després d'un any sense Festival tenim ganes de tornar a gaudir de la màgia dels titelles i un Festival plenament consolidat a la ciutat i que compta amb una gran afluència de públic".

D6bxapDW4AAfgH9

La Fundació Xarxa serà l'encarregada de desenvolupar el programa, tant pel que fa a la selecció dels continguts artístics com a la part vinculada a la coordinació de la producció de l'esdeveniment, així com el personal de suport. Durant la presentació el president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, va explicar que "aquest any s'ha treballat repensant alguns aspectes del Festival amb l'objectiu de reivindicar i construir un Festival que pugui arribar al major nombre de persones, però amb les màximes garanties de seguretat". En aquest sentit va voler transmetre tranquil·litat quanta l'estructura del Festival tot afirmant que "s'ha dissenyat un Festival de Titelles que es pugui adaptar a les directrius i recomanacions marcades des del Procicat en cada moment i per això s'ha optat per espectacles en espais a l'aire lliure, delimitats per a poder garantir l'aforament limitat i els protocols de seguretat. Els escenaris estaran ubicats en espais que evitin les aglomeracions a l'entorn com ara patis de les escoles i espais de via pública delimitats".

D6XmJ LWsAAt6vY

Així els espais on es representaran els espectacles són: Espai Jardí i Espai Sr. Cordills del Parc de la Torre Lluc, les escoles Eramprunyà i Salvador Lluc, Casal Municipal de Cultura American Lake, l'Espai Maragall, La Casa Gran i la sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler i Vidal.

Documental i exposició

Amb motiu dels 30 anys de Festival es farà una retrospectiva on es podrà veure com eren els titelles quan es va començar a celebrar el certamen i com són actualment i la situació que travessa el sector. En aquest sentit es projectarà el documental "La Revolta dels Titelles", un projecte audiovisual multimèdia sobre el món dels titelles a Catalunya, explicades pels seus i les seves protagonistes.Titellaires que han desenvolupat la seva tasca en el territori català, apropen, a nens i adults, a aquest fascinant i complex univers, que s'ha convertit en una particular filosofia de vida. Aquesta evolució dels titelles serà el fil conductor de la xerrada inaugural del Festival, un espai de reflexió on es plantegen diferents aspectes al voltant del món de l'art titellaire.

E2wJY36X0AMD C

Un altre de les propostes és l'exposició "Titelles del món", produïda per Galiot Teatre amb Festival MIMO i GUÀ, en la qual s'exposaran unes 300 titelles d'arreu del món. La mostra es pot visitar fins al 13 de juny a la Sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler i Vida, amb una oferta de visites guiades adreçades tant a escoles com a públic en general.

Redacció / Foto: Aj. Gavà-Arxiu