S’estrena la nova biblioteca pública Ca l'Altisent a Sant Climent

Imprimeix

Amb aquesta nova incorporació, que té 536 m2 de superfície i ha requerit una inversió de  1.921.396 euros, el Sistema de Lectura Pública de Catalunya suma un total de 430 equipaments bibliotecaris

Ahir dissabte, 22 de maig es va inaugurar amb la presència de la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Rosa Tubau, la biblioteca Ca l’Altisent a Sant Climent de Llobregat, que representa el 430è equipament del sistema Biblioteques Públiques de Catalunya.

E1 DvGKWQAMzy 9

E1 DvIEXsAE5094

La biblioteca Ca l’Altisent substitueix l’actual Sala de Lectura Sant Jordi i s’ubica en una antiga construcció de principis del segle XX originàriament destinada a casa d’estiueig de la família Altisent. L’edifici, de titularitat municipal, s’ha ampliat i reformat conservant el volum principal de l’edifici i ampliant la planta baixa per poder encabir el programa funcional del nou equipament municipal.

E1 CRoQX0AMHtIp

E1 CRoTWQBsIXQu

La superfície útil total de la biblioteca és de 536 m2. Les plantes baixa i primera es destinen a l’ús bibliotecari. La planta baixa acull tot el fons documental i els espais destinats a la lectura i l’estudi. A la planta primera s’ha habilitat un espai polivalent i una gran terrassa, amb possibilitat d’accés en horaris flexibles desvinculats dels horaris d’obertura de la resta de la biblioteca. El cost total del projecte ha estat de 1.921.395 € i ha tingut una aportació de 270.000 € per part del Departament de Cultura.

E1 DvG8XEAUOIke

La biblioteca estarà oberta 31’30 hores a la setmana. Oferirà els serveis d’informació bibliogràfica, préstec d’autoservei, accés públic a Internet, àrea de música, zona Wi-Fi i sala polivalent. Compta amb un fons total de 6.104 documents (5.572 llibres i 532 audiovisuals), 40 revistes i 4 diaris.

06fb4048 48e6 457e bac1 41037d0e2a7d

La biblioteca, de titularitat municipal, rebrà el suport de la Diputació de Barcelona com a biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i, alhora, s’integrarà en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). La pertinença al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals:

E1 DvHeX0AEXef1

Amb aquesta integració, el Sistema de Lectura Pública a Catalunya comptarà amb un total de 430 equipaments bibliotecaris: 418 biblioteques i 12 bibliobusos.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat