Realitat virtual per saber la història del Centre Jujol-Can Negre

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Joan Despí presenta una proposta per viure una experiència immersiva per conèixer l’emblemàtic edifici modernista

El Centre Jujol-Can Negre ha posat en servei un sistema de realitat virtual augmentada que ens permet conèixer l’edifici modernista de la mà de l’arquitecte Josep Maria Jujol i d'Engràcia Balet i Pere Negre, els propietaris que, fa gairebé un segle, li van encarregar la reforma de la masia. 

Fins ara, quan es visitava Can Negre, havíem de traslladar la ment a l’època en la qual l’arquitecte Josep Maria Jujol i els propietaris de la casa van transformar la masia original en l’edifici que coneixem avui dia. Fotografies, llibres i explicacions dels guies ens ajudaven a compondre'n la imatge. Ara, però, serà molt més fàcil gràcies a una proposta que ofereix la possibilitat de viure una experiència immersiva al Centre Jujol-Can Negre.

E0TK9JYX0AATyph

E0TK9JVXIAIGW4W

A través de vídeos en 360 graus dels diferents espais de la casa (façana, retaule, escala, capella, carrossa, habitació dels ocellets i golfes), el visitant pot viatjar a través de l’espai i del temps, d’una manera diferent, 100% immersiva. Mitjançant uns codis QR i des del telèfon mòbil accedim al Can Negre de principis dels anys trenta del segle passat. Ens hi esperen l’arquitecte Josep Maria Jujol, acompanyat d’en Pere Negre i de l’Engràcia Balet, propietaris de l’immoble. A través de diàlegs ficcionats, aquests personatges ens fan reviure escenes del primer quart de segle XX, quan els propietaris van encarregar a l’arquitecte la remodelació de la seva casa de camp a Sant Joan Despí. Aquest recorregut virtual per Can Negre es pot seguir en cinc idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès i japonès.

can negre 3

El nou servei es posa en marxa aquest cap de setmana en unes jornades obertes a la ciutadania. Per participar-hi, cal demanar cita prèvia al telèfon 93 373 73 63 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les visites es faran l'1 i el 2 de maig, d'11 a 13.30 h. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí