El festival Gong porta instruments únics a les Coves de Montserrat

Imprimeix

Les biles, un instrument de nova creació, és un joc de campanes que arriben de Rússia i que estan formades per planxes de metall d’una gran capacitat acústica que irradien una nodrida paleta de sons harmònics.

Les biles van ser una de les sorpreses de l’edició anterior, i Mark Pulido ha preparat un nou projecte per presentar-lo en estrena mundial a Collbató.

Les veus de MuOM

Les veus de MuOM - The Harmonic Ensemble, única coral de cants harmònics d’Espanya i de les poques que existeixen en tot el món, actuaran el diumenge 22 en un concert que anirà acompanyat de la projecció de mandales a les parets de les Coves, han informat des de l’organització.

MuOM és una coral de cambra atípica que practica la tècnica vocal dels cants harmònics, deixant que cada veu intervingui de manera lliure, per tal de crear una textura sonora única, plena de matisos i harmonies. "Es tracta de veus que evoquen els sons de les profunditats de la terra, de sons molt aguts que connecten amb el cel", expliquen des de l'organització.

Un espai màgic

Els concerts es realitzen a la sala major de les Coves del Salnitre de Collbató, en ple cor de la muntanya de Montserrat, un espai de grans dimensions anomenat La Catedral que destaca per una acústica excel·lent i un ambient natural molt adequat a aquestes sonoritats.

Els assistents podran gaudir de l’habitual terrassa del festival, un espai amb taules i cadires en ple parc de la muntanya amb unes vistes privilegiades que arriben fins al mar.

Redacció | Foto: de Mark Pulido (arxiu)