Inici de la commemoració dels vint anys de la Biennal de Ceràmica

Imprimeix

Els Museus d’Esplugues han preparat una programació que començarà aquest mes d’abril amb l’exposició temporal PÒSIT

La programació dels Museus d’Esplugues des d’ara i fins al febrer del 2022 tindrà com a protagonista la ceràmica de creació amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina artística a la ciutadania. I també per posar en valor la tasca feta durant aquests 35 anys, des del primer certamen, en favor de  la difusió de la ceràmica contemporània i del recolzament als artistes.

alos ceramica 2

Aquest mes s'estan donant a conèixer les bases de la nova edició del certamen, que aposta pel format digital i incorporarà la votació  electrònica en el Premi del Públic. El punt àlgid arribarà a l’octubre, quan s’escolliran les obres premiades (els premis Ciutat d’Esplugues,  dotat amb 4.000 euros; Angelina Alós, amb 3.000 €, i Pujol i Bausis, amb  2.000 €) i s’obrirà al públic l’exposició amb les peces guanyadores i  seleccionades al Museu Can Tinturé

Exposició innovadora

El mesos previs, els Museus han preparat una programació per fer memòria dels 35 anys de certamen. El 21 d’abril s’obre al Museu Can Tinturé l’exposició temporal PÒSIT: retrospectiva i prospectiva, comissariada pel conservador d’art contemporani del Museu Nacional, Alex Mitrani. Peces guanyadores de diverses edicions de la biennal s’han recuperat i posat en  diàleg amb obres d’altres disciplines artístiques. Una aposta innovadora i  arriscada que vol contribuir a descobrir o redescobrir part de l’art català de les últimes tres dècades.

museu tinture

La programació, que encara no està tancada, inclou conferències,  activitats familiars, col·laboracions i noves propostes. A causa de la  situació epidemiològica, els Museus combinaran activitats presencials i  virtuals.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Arxiu