Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional la Casa Gomis de La Ricarda

Imprimeix

L’edifici pratenc va ser projectat entre els anys 1949 oi 1956 per l’arquitete Antoni Bonet per encàrrec de la família Gomis-Bertran

La Casa Gomis  del Prat de Llobregat ha estat declarada per Govern de la Generalitat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric. Projectada entre els anys 1949 i 1956 per l'arquitecte Antoni Bonet va ser construït per encàrrec de la família Gomis-Bertran. Bonet era un dels referents del Moviment Modern i membre del Grup d’Arquitectes i Tècnics per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània. La declaració també inclou la protecció de diversos béns mobles que formen part del monument.

ExK9tDKUcAMDpsD

01 La Ricarda

ExK9tDKUcAMDpsD

La Casa Gomis està envoltada de pins davant la mar, protegits en el marc de la Xarxa Natura 2000 d’Espais Naturals de Protecció Especial, i la torre de l’aigua, situada a 15 metres, també estan inclosos en aquesta declaració d’interès nacional.

casa gomis foto carpeta

ExK9tDCUcAsirou

La casa unifamiliar un dels elements arquitectònics més importants del patrimoni del municipi baixllobregatí. Destaca per les seves formes geomètriques quadrades, amb espais diàfans, i la seva harmonia amb l’entorn i el paisatge de la zona. Això no obstant, el tret més característic d’aquest indret és la seva coberta en volta de nou metres, inspirada en la volta catalana però amb criteris moderns.

Redacció / Foto: Aj. Prat