Torres: "La UPC pot desaparèixer en deu anys si no hi ha professors”

Imprimeix

El rector ha participat en una trobada virtual organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat

El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui una trobada virtual amb Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). A la reunió, Torres ha explicat els diferents projectes que la UPC està portant a terme per impulsar la transferència de coneixement de la universitat a l'empresa i per potenciar l'emprenedoria i el desenvolupament tecnològic a Catalunya.

francesc 2

En aquest sentit, les empreses que han participat a l'eFòrum han demanat agilitzar aquesta transferència de coneixements i tecnologia, especialment per a les pimes del territori, al mateix temps que han recordat les dificultats que moltes d'elles tenen per trobar el personal qualificat, especialment enginyers/es electrònics i d’altres especialitats. Torres ha avançat que la UPC està treballant en un projecte que consisteix a "poder doblar la capacitat de transferència de coneixement cap a les pimes perquè puguin contractar serveis d’innovació" i ha explicat diferents programes que la institució està portant a terme”. "Des de la universitat impulsem els Hubs d'Innovació, uns espais bilaterals de col·laboració amb empreses per la generació d'innovació oberta", ha detallat el rector. "També hem creat els Espais Emprèn als Campus UPC, amb més de 75 projectes en actiu i aconseguint crear 5 noves empreses; i liderem l'Acceleradora EIT Urban Mobility (HUB Sud), amb la col·laboració de la UPF, CARNET, CTGAG i Barcelona Activa, per accelerar 10 start-ups", ha afegit. "L'objectiu final d'aquestes iniciatives és impulsar els ecosistemes d'innovació perquè els estudiants siguin capaços de crear empreses i emprendre", ha explicat.

EwBeL wWYAAWgpb

Torres ha aprofitat la jornada per fer balanç dels cinquanta anys des de la creació de la UPC, destacant, entre altres xifres, les més de 150.000 persones titulades des de l'any 1971 o que, en l'actualitat, al cap de tres anys de la graduació, el 93% de les persones titulades es troben en situació activa i el 62% tenen un contracte indefinit. També ha posat en valor la tasca que fan tenint en compte els 300 milions d'euros de pressupost de la universitat.

Tot i això, ha alertat dels problemes als quals s'enfronta la Universitat, especialment en l'àmbit de la renovació del seu professorat. "Si no aconseguim nous especialistes enginyers i científics, la UPC pot desaparèixer en deu anys", ha afirmat.

Per la seva part, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participació de Francesc Torres, recordant "l'estreta col·laboració que l'entitat manté amb la Universitat". També ha recordat els projectes que la patronal està desenvolupant actualment per recolzar el teixit productiu de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, "com el projecte tractor Transforma Indústria o la creació de l'Agrupació d'Empreses de Mobilitat Elèctrica (AEME), per impulsar aquest sector estratègic en el nostre territori."

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que  permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.

Redacció / Fotos: UPC