La Federació Obrera esdevé el centre cultural referencial de Molins de Rei

Imprimeix

Es tracta d’un nou equipament, amb una superfície total de 2.246 metres quadrats, que esdevé el centre cultural i cívic de referència de Molins de Rei, amb una programació d’activitats culturals, formatives i amb l’objectiu, entre d’altres, de donar suport a totes les entitats, associacions, col·lectius i promotors per al desenvolupament de la seva activitat, segons han explicat des de l'Ajuntament.

La Federació Obrera acull de manera permanent el centre d’interpretació sobre el moviment obrer amb l’exposició La Federació Obrera de Molins de Rei: els valors del moviment obrer i s’afegeix a la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya del Memorial Democràtic.

Els serveis que ofereix el centre són: quatre sales de reunions, una sala d'actes, una aula de cuina, una aula per a formacions, dues aules polivalents, una aula d'activitats físiques, vuit despatxos compartits per entitats, tres bucs d'assaig de músics, dos vestuaris, dos camerinos i magatzems. En el futur es concretarà la licitació del bar.

L'entitat, creada amb el nom de Federació Local de Societats Obreres de Molins de Rei, va ser fundada l'any 1915 però l'edifici és de l'any 1922.

Equipament "de primer nivell" 

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha explicat que que aquest projecte “és fruit del treball i compromís de tots els ajuntaments democràtics de Molins de Rei” i que la Federació serà “allò que tots molinencs vulguin que sigui”.

Per la seva part el tinent d’alcalde Joan Ramon Casals ha manifestat que es tracta d’un equipament “de primer nivell, al servei de tota la vila i que, alhora, ens projectarà a tota la comarca”.

Durant l’acte, tots dos van reconèixer la tasca de l’anterior equip de govern encapçalat per Ivan Arcas que va impulsar la recuperació dela Federació Obrera.

Redacció | Foto: Arxiu