Cinesa tanca totes les seves sales del Llobregat Centre de Cornellà

Imprimeix

En canvi decideix l’obertura parcial a Barnasud (Gavà) de dimecres a diumenge des d’avui i fins al pròxim 28 de gener i amb un nou horari

El grup Cinesa, líder del sector de l'exhibició cinematogràfica a Espanya, amb un total de trenta-nou cinemes multisala, ha adoptat des d'avui i fins al pròxim 28 de gener, tancaments parcials a tots ells excepte el Cinesa Zaratán de Valladolid, que cessa la seva activitat de forma definitiva. Els tretze cinemes que tenen a Madrid, cinc de Barcelona (Maquinista, Diagonal, LUXE Barnasud a Gavà, Mataró Parc i Parc Vallès), els Luxe Bonaire de València i La Cañada de Màlaga tancaran dilluns i dimarts des d'avui i fins a finals de gener i es mantindran oberts amb un nou horari de dimecres a diumenge. Mentrestant, les sales del Llobregat Centre de Cornellà de Llobregat tanquen de l’11 al 28 de gener.

petita cinesa 2

“Ens trobem en una situació en què les circumstàncies sanitàries i les restriccions generals i autonòmiques s'han estès molt més del que d'inici s'esperava”, indica Cinesa en un comunicat. “D'altra banda -afegeix- hi continua havent incertesa en els continguts que es puguin estrenar, no tenim garanties de la nostra programació fins pràcticament la mateixa setmana en què s'estrenen les pel·lícules, i tot això suposa un sobreesforç que no estem veient retornat a nivell d'ingressos generals.”

51448418 tAvRZDPjXq8bGk9LeaswNrVRqVKRux5IbQpo7QFq638

El grup explica així mateix que aquestes decisions s'han adoptat després de fer “una anàlisi minuciosa de cada cinema, tenint en compte la seva infraestructura i capacitats, el seu context normatiu i també la seva tipologia de clients i la potencialitat de les estrenes esperades segons cada micromercat”. La seva intenció, precisen, és “arribar al febrer d'una forma òptima” per tornar a operar amb normalitat.

Cinesa forma part d’Odeon & UCI Cinemas Group (115 milions d'espectadors a l'any i 360 cinemes a 14 països d'Europa), que el 2016 va ser adquirit per AMC Theatres, donant lloc a la major companyia d'exhibició cinematogràfica del món.

luxe main background

Des de l'octubre passat AMC adverteix del risc de fallida a causa del tancament de sales arreu del món, i especialment als Estats Units, a conseqüència de la pandèmia. A Espanya Cinesa registra habitualment 22 milions d'espectadors a l'any en 500 sales repartides en els seus 39 cinemes -xifra actualitzada després del tancament de Cinesa Zaratán-.

Redacció / Fotos: Cinesa-Llobregat Centre