La consellera de Cultura visita Sant Climent de Llobregat i Begues

Imprimeix

Àngels Ponsa es va trobar amb entitats locals, les autoritats municipals i va visitar diverses instal·lacions dels dos municipis

Sant Climent de Llobregat i Begues rebia la visita institucional de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa.

ponsa santcliment 2

La consellera era rebuda a l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat on, a més de ser convidada a signar al llibre d'honor, tenia l'oportunitat de trobar-se amb representants de les entitats dedicades a la cultura popular al municipi  i de l'organització del 1050è aniversari, a més de càrrecs electes. D'aquesta manera Ponsa tenia la possibilitat de tractar sobre l'actual situació de la cultura.

ponsa santcliment 3

Posteriorment Àngels Ponsa visitava acompanyada per l'alcalde, Isidre Sierra, el desenvolupament de les obres que es duen a terme per a la creació d'un equipament cultural a Ca l'Altisent que inclourà la biblioteca de la població entre altres espais. La Generalitat de Catalunya és una de les administracions, juntament a la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament que financen els treballs. En aquest sentit i un cop finalitzada la visita Sierra va voier destacar que "la conselleria ha fet un esforç molt important en un moment molt complicat perquè el nostre poble tingui una biblioteca nova. La Generalitat ens ofereix 200.000 € pera que aquest equipament pugui disposar de totes les novetats literàries i tecnològiques. Un cop més demostrem com d'important és que les diferents administracions treballem plegades."

VisitaPonsa03

FotoNotiVisitaConselleraCultura

La consellera també va visitar Begues, concretament l'Ajuntament i també l'edifici que acull la Biblioteca La Ginesta i el Centre Cívic El Roure. Va poder conèixer els projectes de difusió cultural i de patrimoni que s'impulsen des del municipi, així com intercanviar visions sobre el moment actual del sector. Ponsa va estar acompanyada de l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i de la regidora de Cultura, Anna Méndez, a més d'una representació del govern municipal i de les directores dels dos equipaments.

VisitaPonsa01

VisitaPonsa02

La consellera de Cultura va desitjar que els espais d'ambdós equipaments, ara buits per la covid-19 i que va qualificar "de primera magnitud", recuperin aviat el protagonisme ciutadà, i va remarcar el caràcter de la cultura com a bé essencial per a la societat. Al seu torn, l'alcaldessa de Begues va mostrar la seva satisfacció per la visita de Ponsa i va agrair al govern de la Generalitat de Catalunya el suport que presta al municipi. Durant la trobada també van poder parlar sobre elements patrimonials de gran rellevància per a Begues, com són la Cova de Can Sadurní, o els projectes de difusió patrimonial i de memòria històrica que es duen a terme.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat-Aj. Begues