Atac contra el petròglif neolític al cim del Montpedrós

Imprimeix

El Centre d'Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts ja ha condemnat l’acte i demana una investigació per tractar d’esbrinar quin ha comès aquest “atemptat contra el patrimoni de tots”

El Centre d'Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts ha condemnat, amb una nota pública, l'atac contra el petròglif prehistòric situat a prop del cim del Montpedrós, al terme municipal de la localitat veïna de Santa Coloma de Cervelló.

0 svh petro bona

0 1 svh bona 1

 El petròglif (inscripcions a la roca fetes fa milers d'anys) va ser deliberadament destruït per l'acció humana. El valor del patrimoni danyat és incalculable i, malgrat la dificultat per identificar o cercar a la persona o persones implicades, cal una investigació per tractar d'esbrinar qui ha comès “aquest atemptat contra el patrimoni de tots”.

L'objecte destruït es tracta d'una roca amb gravats neolítics, coneguts com a petròglifs. Concretament, aquests gravats representen un cercle amb radis solars, cassoletes (petites perforacions arrodonides fetes a la roca) i altres formes que no s'han pogut identificar. La roca atacada guarda una gran similitud amb un altre petròglif recuperat del jaciment de Puig Castellar, al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts, a la segona meitat del segle XX. En aquest cas, la peça es va recuperar i actualment es troba al Museu d'Arqueologia de Barcelona.

Redacció / Fotos: CEL