Sant Feliu s’apropa a la poesia amb més de trenta espectacles

Imprimeix

Durant els propers tres mesos hi haurà recitals, teatre, performances o exposicions sota estrictes mesures per lluitar contra el coronavirus

La cultura torna a ser protagonista a Sant Feliu de Llobregat. Al municipi baixllobregatí se celebra durant els mesos de setembre, octubre i novembre les actuacions de la Setmana de la Poesia, que enguany arriba a la novena edició. Seran més de trenta espectacles -entre recitals, teatre, performances o exposicions-, que formaran la programació d’aquest any seguint  estrictament totes les mesures per lluitar contra la COVID-19.

3529470

L'esdeveniment, en què la poesia serà l'eix vertebrador, recupera així la programació original després que es cancel·lés el passat 13 de març a causa de les mesures derivades de l'epidèmia de coronavirus. El consistori manté tant el catxet pactat originalment amb els i les artistes com amb el personal que hi treballa, i aprofita per incorporar-hi novetats. Entre aquestes destaca la gratuïtat de les activitats que organitza de forma directa l'Ajuntament per garantir que el preu no sigui un factor excloent, així com la necessitat de reservar plaça per accedir als espectacles.

El programa es desenvoluparà al llarg de tres blocs durant el penúltim trimestre de 2020. Aquesta mesura permet, d'una banda, recuperar totes les activitats originals i incorporar-hi dues noves, així com donar una altra oportunitat a aquelles sales i espais que han recolzat la Setmana i que hores d'ara no poden obrir les seves portes.

joan dausa

La IX Setmana de la Poesia donarà el tret de sortida del seu primer bloc el 16 de setembre amb un cartell de luxe. La Plaça Lluís Companys acollirà l'espectacle inaugural a càrrec de la guanyadora del Premi Martí Dot 2019, Carla Fajardo, i Roger Ballesté amb "La invasió de l'oxígen". El duet donarà pas al plat fort de la vetllada, Joan Dausà, qui inaugurarà oficialment la Setmana amb l'espectacle creat específicament per a l'ocasió "Entre poemes i cançons". En ell l'autor deixarà entreveure alguns dels versos, musicats i sense, que més l'han influenciat com a creador.

DOSSIER (clica aquí)

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Feliu de Llobregat