Gavà acull el rodatge del curtmetratge 'Fils Trencats'

Imprimeix

La proposta de cinema social, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, visibilitza els maltractaments a la gent gran

Aquest dissabte 8 d'agost començarà a Gavà el rodatge del curtmetratge de cinema social 'Fils Trencats', que aborda la realitat dels maltractaments intrafamiliars a les persones grans, la soledat no desitjada que moltes pateixen i com un gos pot ser un company fidel i ajudar en la recuperació emocional d'aquestes persones.

'Fils trencats' és una producció de Films en Off en col·laboració amb l'associació Huellas Compartidas. Està basat en una idea original del gavanenc Paco Camarasa i compta amb Josep Oller com a director i guionista. Oller és responsable de diversos curtmetratges, entre els quals destaca 'La Jeunesse d'Alicia', que va ser nominada al festival de cinema fantàstic de Sitges 2019.

La història

El curt explica la història de la Berta, una dona vídua de 80 anys que fuig dels maltractaments del seu únic fill. Viu sola, no s'atreveix a sortir de casa i només pot comptar amb l'ajuda de la Mouna, una noia migrada que va a casa seva un parell de cops per setmana i li fa les compres. A la vida de la Berta no sembla haver-hi esperança, però aviat trobarà un company que l'ajudarà a seguir endavant.

Ribadellas fotoini2 290

La protagonista del curt és l'actriu Montse Ribadellas i l'acompanyaran els actors Miquel Sitjar, com a fill, Joan Massotkleiner, com el seu marit mort, i Toni Sevilla, un veí que coneixerà en el transcurs de la història. 'Fils Trencats' també suposarà l'estrena en el món del cinema de l'actriu no professional, Mouna Sabaly, que interpretarà la noia d'origen migrant que dona un cop de mà a la Berta. El personatge de la Mouna vol posar de manifest la situació de moltes dones d'origen migrant que arriben al nostre país i que acaben fent feines per a les quals estan sobrequalificades.

img2.rtve

L'altre gran protagonista del curtmetratge és l’Haru, el gos que envairà la casa de la Berta. L’Haru és un gos que va ser abandonat, que actualment treballa com a gos de teràpia amb l'equip d'El Racó de Milú i que també s'estrenarà com a actor en aquest film.

Treball en xarxa

El curtmetratge, que ha rebut una subvenció per part de l'ICEC, compta amb el patrocini de Dingonatura, empresa d'alimentació natural per a gossos i gats. A més, col·laboren en el projecte les empreses tècniques Ovide i Aluzine, a banda d'altres institucions, com l’Ajuntament de Gavà, i empreses com El Racó de Milú, Sweet Drops, Biomedical Logistics i Montau de Sadurní.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu