Sant Feliu i El Prat, guardonats per la seva arquitectura

Imprimeix

Entre els projectes premiats a la Mostra d’Arquitectura de Barcelona hi ha la Casa Descuadra, la piscina municipal de l’Escorxador o el Passeig Marítim del Prat

La demarcació de Barcelona del COAC ha fet públic el veredicte de la tercera edició de la Mostra d’Arquitectura de Barcelona i la vuitena edició de la Mostra d’Arquitectura del Vallès, en el qual s’han premiat i seleccionat un total de 42 obres. En el cas de Barcelona, s’han guardonat 12 projectes i se n’han seleccionat 16 més, d’un total de 149; mentre que d’entre les 79 propostes del Vallès, 6 n’han resultat guardonades i 8, seleccionades. Es tracta de treballs i obres finalitzats entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2018 en l’àmbit territorial del Barcelonès i alguns municipis del Baix Llobregat i a les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

EcgPDZtXgAU8swa

Entre els projectes guardonats a la Mostra d’Arquitectura de Barcelona hi ha Casa Descuadra (Sant Feliu de Llobregat) de P-M-M-A; el Passeig Marítim d’El Prat de Llobregat de Jansana, de la Villa, de Paauw, arquitectes; la Rehabilitació d’una casa entre mitgeres (Sant Feliu de Llobregat) de DATAAE; la remodelació de la piscina municipal de l’Escorxador / nou edifici vestidors / Creu Roja (Sant Feliu de Llobregat) d’AMB.

default escorxador

El jurat destaca l’alta qualitat arquitectònica de totes les obres presentades i, especialment, la feina feta pels professionals de l’arquitectura per tal d’assolir complicitats entre la promoció i l’autoria, que reverteixen en benefici del resultat final dels projectes. Igualment, el jurat ha volgut posar en valor obres que solucionen problemes mitjançant intervencions senzilles amb un gran sentit de l’economia i alta efectivitat i qualitat, així com el disseny qualitatiu d’espais intermedis entre l’interior i l’exterior com passos o galeries.

Com a l’última edició, les Mostres de Barcelona i del Vallès incorporen noves modalitats associades a vessants de la professió no vinculades a l’edificació i l’urbanisme per recollir la versatilitat d’un ofici ple de perfils professionals diversos. Per això, s’hi han inclòs accions, tasques i treballs d’intervenció en entorns com el de l’expressió artística, la mediació, la indústria, el sector serveis, la comunicació o la gestió en el món de l’administració.

Redacció / Fotos: Lourdes Jansana-Arxiu-Aj. Sant Feliu de Llobregat