El Castell serà un centre d'interpretació històrica sobre la pirateria

Imprimeix

El conjunt esdevindrà un nou pol d'atracció turística que ajudarà al municipi a continuar creixent

El Castell de Castelldefels encara la recta final de les obres de restauració contemplades a l'anomenada Fase IV entre les quals destaca una espectacular renovació d'espais i la creació del Centre d'Interpretació de la Història i la Pirateria, un projecte museístic de divulgació cultural que apropa la història del Castell i la recreació dels atacs pirates a les costes del municipi d'una manera molt visual i interactiva per a les persones visitants, marcada per les projeccions envoltants i les noves tecnologies.

 noticies txt 14720 not fotografia

L'alcaldessa, Maria Miranda, ha explicat que el Castell amb els nous espais renovats podria obrir a la ciutadania cap a finals d'any: “Almenys per a la ciutadania de Castelldefels, a finals d'aquest any volem fer una sèrie de jornades perquè pugui venir a conèixer els nous espais abans d'obrir-lo al públic en general. En qualsevol cas, esperem que en els propers mesos aquest nou projecte pugui ser una realitat.”

 noticies fotos 5295 nfo foto

Aquestes obres, que van començar l'any 2018 amb un pressupost d'1,5 milions d'euros, han consistit, d'una banda, en la rehabilitació de l'escala sud i d'una de les sales sota coberta; i, de l'altra, en la creació de dos espais d'interpretació històrica: el de la història de la pirateria al Mediterrani, que serà a les quadres, i el de la història de la ciutat i de la presència de les Brigades Internacionals, que s'ubicarà a l'església del Castell.

 noticies fotos 5297 nfo foto

Així, aquestes obres han implicat la restauració d'una de les dues sales diàfanes que hi ha sota coberta, a la qual es podrà accedir també des de la terrassa mirador, i l'escala que ara està tancada al públic. La restauració d'aquesta sala permetrà que es posin en marxa activitats educatives específiques per a grups escolars i altres iniciatives de difusió de la cultura.

 noticies fotos 5296 nfo foto

El visitant podrà gaudir d'entorns audiovisuals envolvents, activitats interactives i escenografies per aconseguir una experiència immersiva que vol ser sorprenent. El municipi vol que ajudi a completar una aspiració: que la visita al Castell sigui prou atractiva per convertir-la en obligada quan la gent pensi en Castelldefels.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels