Músics i cantants del Baix Llobregat s’uneixen per combatre la COVID-19

Imprimeix

La iniciativa solidària #MúsicaQueCura és un servei de ‘música a la carta’ per a les persones que estan passant una situació difícil pel coronavirus

Durant el temps de confinament per la crisi sanitària de la COVID-19 han sorgit moltes iniciatives solidàries que han permès que la ciutadania pogués passar l’estada a casa seva de la millor manera. Una d’aquestes iniciatives és la que proposa un grup de músics d’arreu de Catalunya -alguns de la nostra comarca- anomenada #MúsicaQueCura. “La nostra idea és donar ànims i força a través de la música a les persones afectades d'una manera o altra per coronavirus”, explica la cantant santboiana Jana Corominas.

IMG 20200517 WA0049

IMG 20200517 WA0048

Jana Corominas (Sant Boi de Llobregat)

Així, la proposta consisteix a fer arribar cançons personalitzades a totes aquelles persones que estan passant per una situació difícil, ja sigui en un centre hospitalari, en una residència de gent gran o en el domicili. Les peticions, sense cap cost econòmic, es poden fer a través de la pàgina d’Instagram @musica_que_cura, Facebook, Twitter o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., especificant la cançó que es vol dedicar i a qui va dirigida. En qüestió de pocs dies, la persona que realitza la petició rep un vídeo personalitzat i enregistrat per un dels músics que conformen la iniciativa amb la cançó sol·licitada.

IMG 20200517 WA0050

Marc (Sant Feliu de Llobregat)

"Ja hem enviat diversos vídeos versionant cançons d'òpera com Caruso o la Piccolissima Serenata, clàssics de flamenc com Entre dos Aguas del Paco de Lucía o versions de piano com Primavera, de Ludovico Einaudi. També hem versionat cançons de pop-rock com Escriurem del Miki Núñez, Resistiré o Siempre Fuertes, de Manuel Carrasco. Qualsevol estil és vàlid pels nostres músics” diu Corominas i afegeix que “la majoria de persones destinatàries s'han emocionat en rebre els vídeos i això és el que realment dóna sentit a aquesta iniciativa.”

IMG 20200517 WA0047

Miquel (Sant Feliu de Llobregat)

Amb això, els integrants d’aquesta iniciativa -una trentena- poden fer arribar cançons a totes les persones que puguin necessitar-ho i “ajudar-les a tirar endavant. La música és el llenguatge que connecta amb les emocions, augmenta l’estat d’ànim i pot ser, fins i tot, una teràpia. Sense efectes secundaris”, explica Jana Corominas.

Redacció / Fotos: Particular