El primer festival ‘el Baix és cultura’ va aplegar prop de 50.000 persones

Imprimeix

La iniciativa comarcal online, amb més d'un centenar de propostes es va celebrar de manera simultània en 20 municipis del 8 al 10 de maig

El Baix és cultura, el primer festival  online que s'ha celebrat a la comarca del Baix Llobregat, ha comptabilitzat una audiència de 48.803 persones als quatre canals d'Instagram habilitats com a escenaris del centenar d'activitats que s'han organitzat el cap de setmana el 8 al 10 de maig. Les propostes artístiques s'han seguit de manera simultània a quatre canals de la xarxa social Instagram distribuïts per zones geogràfiques (zona Nord, zona Centre, zona Fonstanta i zona Delta) que han assolit els 6.993 seguidors i seguidores.

unnamed rsab baix

Vint ajuntaments del Baix Llobregat estan darrera d'aquesta iniciativa que ha vist la llum en mig de la crisi sanitària de la COVID-19 amb la voluntat de ser una plataforma de suport al talent cultural de la comarca, i per potenciar i donar suport a una àmplia varietat d'artistes locals. Gràcies a la proposta, hem pogut gaudir de més d'un centenar d'actuacions de dansa, música, teatre, màgia, conta-contes, entrevistes i intervencions literàries, i fins i tot, tallers de cuina o de manualitats. Tot un repte per als organitzadors i per als i les creadores implicades en aquesta primera experiència online que ha servit per difondre a través de les xarxes socials l'enorme talent baixllobregatí.

El festival ha rebut el suport de nombrosos i reconeguts artistes vinculats a la comarca que han destacat com de necessària és la cultura i apostar pels creadors, encara més en moments com l'actual. Estopa, Nil Moliner, Pep Plaza, Joan Dausà, José Corbacho, Quim Masferrer, Karra Elejalde, Lucrecia, Sidonie, Santi Balmes, Francesc Latorre, Lorenzo o Mercedes Milà han estat algunes de les cares conegudes que han donat suport al certamen.

centre

Per zones, els municipis participants han estat:

@elbaixescultura_zonanord: Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera.

@elbaixescultura_zonacentre: Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat.

@elbaixescultura_zonafontsanta: Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat  i Sant Just Desvern.

@elbaixescultura_zonadelta: Sant Boi de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-RSAB-