La diada de Sant Jordi omplirà els balcons d’Esplugues de roses i llibres

Imprimeix

També s'emetrà un conte-taller creatiu, mentre que l'Escola de Ceràmica i Pintura i els Museus d'Esplugues ensenyen a elaborar roses amb diferents materials

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i les entitats locals estan preparant una edició de Sant Jordi més especial que mai, amb motiu de l’actual emergència sanitària pel coronavirus. Amb la impossibilitat de realitzar la tradicional Fira del Llibre i la Rosa i les activitats pròpies del 23 d’abril, s’han ideat, de moment, les següents iniciatives per poder celebrar i seguir la diada des de casa:

Omplir els balcons de roses i llibres. L’Ajuntament fa una crida a tota la ciutadania per penjar al balcó una rosa natural o feta de paper i perquè surti a llegir el fragment d’un llibre i ho pengi a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiAEsplugues.

Conte-taller ‘online’. Dijous 23, a les 12 i a les 18 hores, emissió pel web municipal d’El Drac bo de Sant Jordi’, un conte-taller creatiu en què l’artista Enric Servera crea un drac a partir d’un 'tetra brik' mentre explica una versió peculiar del Drac de Sant Jordi.

Captura de pantalla 2016 02 20 19.09.12

Activitats creatives amb ceràmica i pintura. L’Escola Municipal de Ceràmica i Pintura ensenya des del seu web (http://www.espaidelesarts.esplugues.cat/ceramica/activitats-sant-jordi-a-casa/) com fer roses amb porcellana freda, amb aquarel·la, amb tovallons de paper, dibuixos, ‘collages’…

Taller a distància per fer roses vermelles. Els Museus d’Esplugues penjaran a les xarxes socials un tutorial de vídeo per elaborar una ‘rajola’ de la rosa de Sant Paul amb materials fàcils: paper, cartolina, pintar i enganxar.

image preview

Ceràmica en vers. Els Museus d’Esplugues comparteixen durant vuit dies, del 19 al 26 d’abril, des del seu compte de Twitter (@MuseusEsplugues) poemes de vuit autors i autores catalans. Cada dia, la referència és una de les lletres de la paraula CERÀMICA.

Concurs de relats breus. Els Castellers d’Esplugues organitzen aquest relat per a escrits de temàtica castellera d’un màxim de 200 paraules, signats amb pseudònim, que es poden enviar fins a aquest dimarts 21 d’abril a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Redacció / Fotos: Arxiu